Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaftos csirkecombok boros-mustáros szószban - videó!

A sült csirkecomb mindenki kedvence, azok is szeretik, akik szárazabb melle húsáért kevésbé vannak oda. Egy kicsivel tovább tart elkészíteni, mert lassabban sül át, ám jóval szaftosabb a végeredmény! Ha ilyen boros-mustáros szószban készíted, akkor egyenesen mennyei lakoma lehet belőle!

Ha unod a hagyományos verziót, és szeretnél valami eggyel különlegesebbel előrukkolni, akkor ez a boros-mustáros szaftban 45 percig sült csirkecomb tökéletes választás lehet. Laktózérzékenyek a tejszínt kihagyhatják,  vagy rizstejszínnel helyettesíthetik!

Hozzávalók:

  • 1 tk olívaolaj
  • 6 db csirkecomb
  • bors
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 3 tk mustár 
  • 1,25 dl fehérbor
  • 2,5 dl csirkehús-alaplé
  • 1,25 dl tejszín

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és lepirítjuk a csirkecombot. Kivesszük őket, és egy tűzálló tálba tesszük őket.
  2. A csirkecomb helyére a serpenyőbe felaprított hagymát és fokhagymát, illetve kakukkfűvet teszünk, és alacsony hőfokon 5 percig pároljuk, majd lepirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a bort, a mustárt, a csirkealaplevet, összekeverjük, felforraljuk, majd a szószt a csirkecombokra öntjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 45 perc alatt készre sütjük.
  5. Kivesszük a sütőből, a szószhoz tejszínt adunk, összekeverjük, és 10 percre a sütőbe tesszük.

 MÉg több sült csirkecomb recept ITT!

Ezek is érdekelhetnek

Friss