Ha unod a hagyományos verziót, és szeretnél valami eggyel különlegesebbel előrukkolni, akkor ez a boros-mustáros szaftban 45 percig sült csirkecomb tökéletes választás lehet. Laktózérzékenyek a tejszínt kihagyhatják, vagy rizstejszínnel helyettesíthetik!
Hozzávalók:
- 1 tk olívaolaj
- 6 db csirkecomb
- só
- bors
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ág kakukkfű
- 3 tk mustár
- 1,25 dl fehérbor
- 2,5 dl csirkehús-alaplé
- 1,25 dl tejszín
Elkészítés:
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és lepirítjuk a csirkecombot. Kivesszük őket, és egy tűzálló tálba tesszük őket.
- A csirkecomb helyére a serpenyőbe felaprított hagymát és fokhagymát, illetve kakukkfűvet teszünk, és alacsony hőfokon 5 percig pároljuk, majd lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a bort, a mustárt, a csirkealaplevet, összekeverjük, felforraljuk, majd a szószt a csirkecombokra öntjük.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 45 perc alatt készre sütjük.
- Kivesszük a sütőből, a szószhoz tejszínt adunk, összekeverjük, és 10 percre a sütőbe tesszük.