Nem árt előre elkészítened, hiszen csak előnyére válik, ha néhány órát pihenteted a hűtőben a tálalás előtt. Sült, vagy grillezett húsokkal is nyugodtan kínálhatod, ám önmagában is simán megállja a helyét. Következő receptvideónkban megmutatjuk, hogyan készítheted el ezt az istenien finom majonézes tésztasalátát, amiből garantáljuk, hogy mindenki repetázni fog.
Hozzávalók:
- 2 db sárgarépa
- só
- 10 dkg zöldborsó
- 25 dkg szarvacskatészta
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 30 dkg fejföl
- 20 dkg majonéz
- 3 ek. mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- citromlé
- petrezselyem
Elkészítés:
- A répát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Forrásban lévő vízben félpuhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
- A zöldborsót roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. Hagyjuk őket kihűlni.
- A tésztát kifőzzük a csomagoláson leírtak szerint, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
- A paprikát megmossuk, kimagozzuk, a húsát felkockázzuk.
- A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, a meghámozott, finomra vágott fokhagymával és ízesítjük 1-2 ek. citromlével és kevés sóval. Hozzáforgatjuk a zöldségeket, a tésztát, az aprított petrezselymet. Tálalásig hűtőszekrénybe tároljuk.