Több külföldi vevőnek is próbálták eladni a Városházát

Orosz, olasz és amerikai befektetőknek is eladták volna a budapesti Városházát Karácsonyék, azonban a szóba került üzleti körök végül elálltak a vásárlástól. Az eladás valószínűleg azért hiúsult meg, mert a közvetítő a vevőktől túl sok jutalékot, vagyis korrupciós pénzt kért – írja az Origó.

Forrás: Origó.hu2022. 01. 20. 10:53
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2021. december 15. Karácsony Gergely fõpolgármester sajtótájékoztatót tart az általa benyújtott népszavazási kezdeményezésekhez szükséges aláírásgyûjtõ ívek átvétele után a Nemzeti Választási Iroda elõtt 2021. december 15-én. Megkezdõdik az aláírásgyûjtés a Diákvárosra és a 270 napos álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazáshoz - jelentette be a fõpolgármester. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz és olasz befektetők mellett amerikai beruházóknak is felkínálták eladásra a budapesti Városházát Karácsonyék. Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő korábban elmondta, az amerikai üzleti kört szintén Berki Zsolt kereste fel azzal, hogy eladó az épület. A befektetők szerint Berki kétmilliárd forintnyi jutalékot kért, amelyet az amerikai befektetők sokalltak, az üzlet végül nem köttetett meg. 

A Mediaworks Hírcentruma kiderítette azt is, hogy olasz befektetőknek is felajánlották a Városháza megvásárlását.

Ebben a folyamatban is fontos szerepet töltött be Berki Zsolt, aki egy levelezés tanúsága szerint felvette a kapcsolatot egy Riccardo Salvatore nevű üzletemberrel. A történtek érdekessége, hogy november közepén, a Városháza-botrány kirobbanását követően megpróbálták eltüntetni a nyomokat – eleveníti fel az eseményeket az Origó.

Bajnai tárgyalt az oroszokkal

A Városháza eladásával kapcsolatban bevonták a tárgyalásokba Bajnai Gordon volt miniszterelnököt is, aki Gansperger Gyula társaságában találkozott az orosz származású, milliárdos Rahimkulov család képviselőivel. 

A tárgyaláson Bajnai elmondta: a befektetők számíthatnak arra, hogy több „cápa” is rámozdul az üzletre, és jutalékot fognak kérni a segítségért cserébe.

Így működik egy hatpárti koalíció

– mondta a fővárosi baloldalra utalva. A volt kormányfő Barts Balázsnál „jóval magasabb szinten” győződött meg arról, hogy van szándék a Városháza eladására, utalt azonban arra, hogy a projekt támadható, nem tartotta szerencsésnek, ha a választásokig arról részletek derülnek ki.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.