Búcsúzik a sport világa Csollány Szilvesztertől

Sajnos, várható volt, ám a hír így is letaglózó: 51 évesen elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai-, világ- és Európa-bajnok tornász. Összegyűjtöttük, hogyan búcsúzik tőle a sport világa.

Magyar Nemzet
2022. 01. 24. 19:26
Budapest 20201218 Torna 2020 Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport Csollány Szilveszter Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója is megrendülten értesült haláláról:

– Szívembe markol ez a hír, fojtogat a sírás, megszólalni is alig tudok. Egy csodálatos embert, egy fantasztikus sportolót veszítettünk el, ez óriási veszteség a magyar tornasportnak és a magyar sportéletnek. Fájdalmas, hogy ennyire fiatalon távozott közülünk!

is tornászként lett olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok: 

– Sajnos elment Szilas… Megdöbbentett a hír, azóta nem térek magamhoz. Csollány Szilveszter volt a nagy példaképem, az olimpiai aranyérme döbbentett rá arra, hogy talán én is odaérhetek a legjobbak közé. Tizenöt éves voltam ekkor, két esztendővel később pedig már együtt léphettünk pódiumra a magyar válogatott tagjaként a debreceni világbajnokságon. Isten veled, Szilas!

Vereckei István nagyon közel állt Csollány Szilveszterhez, hiszen ő volt az edzője:

– Nagyon nehéz bármit is mondani – mit is mondhatnék most, amikor meghalt Szilas?… Nagyon bíztam a gyógyulásában, meg sem fordult a fejemben, hogy itthagy bennünket… Sok-sok közös élmény és emlék fűz össze kettőnket, és nem csak a sport kapcsán, hiszen mi például nyertünk együtt halászléfőző versenyt is. Reménykedtem abban, hogy újra együtt lehetünk, hogy újra főzhetünk együtt, hogy minden jóra fordult. Nincs annál borzalmasabb, mint amikor egy szülő eltemeti a gyermekét, de én is hasonlót érzek, hiszen a sok együtt töltött év magával hozta azt is, hogy gyermekemként tekintettem rá.

„Miért??? Nyugodj békében, Szilas!” – írta Facebook-oldalán Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó.

„Nyugodj békében, Szilas!” – búcsúzott Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

„Szeretnénk kinyilvánítani őszinte részvétünket Szilveszter családja, barátai, valamint az egész magyar tornászközösség felé” – írta közleményében az Európai Tornaszövetség.

 

„A vízilabdacsalád megrendüléssel fogadta a hírt. A Magyar Vízilabda Szövetség osztozik a család mély gyászában, emlékét örökké őrizzük!” – tették közzé a Magyar Vízilabda-szövetség Facebook-oldalán.

„Megrendülve és mély fájdalommal értesültünk a hírről, hogy Csollány Szilveszter életének 51. évében elhunyt. Az Exatlon Hungary és a TV2 őszinte részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak” – írja az Exatlon Hungary Facebook-oldala – a tornász a televíziós extrémsport vetélkedő második évadában szerepelt.

„Szomorú a szívünk, most egy nagy ürességet érzünk, fiatalon elveszítettünk egy nagyszerű sportolót, példaképet” – emlékezett meg Csollány Szilveszterről a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának Facebook-oldala.

„A Győri Audi ETO KC őszinte részvétét fejezi ki a sportoló családjának és a Magyar Torna Szövetségnek!” – írja a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának közösségi oldala.

a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szintén gyászolja Csollány Szilvesztert.

Charles Camenzuli, az Európai Sportújságíró-szövetség (AIPS Europe) vezetője Facebook-oldalán emlékezett meg: „Sajnos a sport egy nagyszerű sportolót, nagyszerű tornászt, nagyszerű olimpikont, de mindenekelőtt egy nagyszerű úriembert veszített el.”

A Magyar Sportújságírók Szövetsége is a Facebook-oldalán emlékezett meg Csollány Szilveszterről méltó nekrológgal.

Csollány Szilveszterre megható szavakkal, történetekkel emlékeznek sporttársai: Ilyen volt Csollány Szilveszter: laza, aki sokkolta a nagy ellenfelét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.