Rendkívüli izzadtsággal, minimális aláírást gyűjtött a baloldal

A szükséges mennyiségű aláírást a szivárványkoalíció 36 nap alatt gyűjtötte össze.

Magyar Nemzet
2022. 01. 20. 18:24
Fotó: Facebook

A szükséges mennyiségű aláírást a szivárványkoalíció 36 nap alatt gyűjtötte össze.

– A szükségesnél több aláírást gyűjtöttünk össze a népszavazás kiírásáért – írta a baloldal miniszterelnök-jelöltje legutóbbi Facebook-videója fölé. Márki-Zay a felvételen szépíteni próbált, és 470 ezer aláírásról beszélt, ám később elmondta, hogy mindez két kérdésre gyűlt össze, 

tehát kérdésenként a minimális, 235 ezer aláírást gyűjtöttek össze 36 nap alatt.

Emlékezetes, a Fidesz-KDNP 2007-ben a szociális referendum kiírására– mindössze 48 óra alatt – 300 ezer szavazatot gyűjtött össze. Ám ez a teljesítmény még saját magukhoz viszonyítva is tragikusnak minősíthető, hiszen a Momentum a Nolimpia kampánya során mindezt kevesebb mint egy hónap alatt teljesítette.

Ám hiába lett meg a szükséges mennyiségű aláírás, úgy tűnik kifutottak az időből.

Miután a baloldali politikusok leadják az aláírásokat, az Országgyűlésnek azt követően harminc napja lesz arra, hogy elrendelje a népszavazást, ezután pedig a köztársasági elnöknek 15 napja van a népszavazás időpontjának kitűzésére, ezen időpont pedig a kitűzéstől számított 70–90 nap között lehet. Ez összesen 115 nap + 70–90 nap, a parlamenti választás azonban 77 nap múlva lesz. Ez azt jelenti, hogy a választással egy időben már nem lehet megtartani, lekéstek róla. Az is kérdéses, hogy a 235 ezer szavazatból mennyi lesz érvénytelen, és meglesz-e egyáltalán a népszavazáshoz szükséges számú aláírás.

Borítókép: Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.