Black Friday: Most érdemes beszerezni ezeket a hangulatjavító vitaminokat!

depresszió PR cikk vitamin hangulatjavító Black Friday
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már javában tart az ősz, ami nem csak a természet színein és a hőmérséklet csökkenésén mutatkozik meg, hanem az emberek átlagos hangulatán is. Sokan panaszkodnak arra, hogy az őszi-téli szezonban fáradtabbak, lustábbak, motiválatlanabbak és úgy általában rosszabb a közérzetük, mint nyáron.

Egyesek úgy vélik, ez nem több mint egyszerű hiszti, míg mások komoly összefüggéseket vélnek felfedezni az időjárás változás és az ember hangulata között. Mi azonban most maradjunk a tényeknél, vagyis annál a megállapításnál, hogy a mentális állapotunk igenis összefügg a szervezetünk állapotával. Ez azt jelenti, hogy nem kell télnek lennie ahhoz, hogy rosszkedvűek legyünk, ha alultápláltak vagyunk - igen, az alultápláltság lehetősége akkor is fennáll, ha nem kínoz minket éhség. Persze az sem teljesen kizárt, hogy a táplálkozásunkkal nincs probléma, csupán a változó környezeti hatások nyomják ránk a bélyegüket, ám erre is jó megoldás a vitaminraktárak felturbózása.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 5 olyan vitamint és ásványi anyagot, amely elengedhetetlen a jó közérzet kialakításához:

Omega-3 zsírsav

Az omega-3 zsírsav az utóbbi években nagyon népszerűvé vált, ami nem meglepő, hiszen rengeteg szempontból támogatja az emberi szervezet helyes működését. Ez egy úgynevezett esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy a szervezetünk nem képes előállítani, pedig az egészségünk megőrzéséhez nagy szükség van rá. De miben is segíti pontosan a szervezetedet? Nos, elsősorban a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a daganatok (különösen a mell-, a prosztata- és a vastagbélrák) megelőzésében jutnak fontos szerephez. Ám a csontritkulás, illetve egyes hangulati zavarok enyhítésében is szerepe lehet.

Forrás: Shutterstock

Magnézium

A civilizált életmód káros szokásai – mint például a dohányzás, illetve az alkohol-, a túlzott cukor-, só-, foszforsav- és koffeinfogyasztás – nagyban csökkentik a szervezet magnéziumszintjét. Ennek az esszenciális ásványi anyagnak a hiánya stresszessé, lehangolttá, ingerlékennyé tehet, így mindenképp ügyelj arra, hogy a felnőtt nőknek ajánlott napi 300-320 mg-ot elfogyaszd belőle!

Persze lehetne azt mondani, hogy az egészséges életmód milyen drága, és mennyire sokba kerül a fenti vitaminok beszerzése, ám a valóság az, hogy az egészségünkön sosem szabad spórolni, illetve amellett sem szabad elmenni, hogy a közelgő Black Friday okán a multi-vitamin.hu-n jelentős kedvezménnyel juthatunk hozzá az általunk vágyott termékekhez.

D-vitamin

A fényhiányos őszi-téli időszakban fontos, hogy pótold a D-vitamint, mint létfontosságú tápanyagot.

Alacsony szintje nemcsak depressziót, hanem fáradékonyságot, valamint hormonproblémákat is okoz, illetve a szellemi teljesítmény csökkenését is előidézheti.

A napi ajánlott dózissal kapcsolatban megoszlanak a vélemények: egyes orvosok felnőtt emberek esetében 2000 nemzetközi egységet javasolnak, míg mások szerint az 5-10 ezer NE sem túlzás.

B-komplex

A szervezeted egészséges működéséhez az összes B-vitaminból megfelelő mennyiséget kell fogyasztanod, ám a mentális jóllét megőrzése szempontjából kiemelten fontos a B12 vitamin. A napi ajánlott adag felnőttek számára 2,4 mikrogramm, melyet húsból, tejtermékekből és tojásból, vegánként pedig többek között algafélékből és inaktív sörélesztőből érdemes bevinni.

Forrás: Shutterstock

Hazánkban közismerten jódszegény a talaj, illetve a magyarok étrendje általában nem tartalmazza megfelelő mennyiségben ezt az ásványi anyagot. Hiánya pajzsmirigyproblémákhoz vezethet, melyek egyik tünete lehet a depresszió. A napi 150-200 mikrogrammnyi ajánlott mennyiséget könnyűszerrel beviheted algakészítmények, tengeri halak, jódozott só, körte, illetve petrezselyem rendszeres fogyasztása által.

Vitaminokat és egyéb étrend-kiegészítő termékeket az alábbi linkről rendelhet

Black Friday alkalmából most még kedvezőbben kipróbálhatjuk a www.multi-vitamin.hu oldalon!

Ha pedig 100%-ig biztosak akarunk lenni a dolgunkban, akkor a vitaminok és ásványi anyagok mellett fektessünk nagyobb hangsúlyt a rendszeres testmozgásra, és legyünk kint minél többet a szabadban, akkor is, ha hűvös van.

Black Friday ajánlatok megtekintése >>

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.