Ezért igazítsd a bevitt tápanyagokat a menstruációs ciklusod egyes szakaszaihoz

Awa Pharma Kft. -
menstruációs ciklus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy a nők tápanyag- és energiaigénye nemcsak folyamatos, de specifikus is? Mit is jelent ez, és miért fontos szem előtt tartani?
Awa Pharma Kft.

Azzal már rég tisztában vagyunk, hogy a nők és a férfiak táplálkozási igényei eltérőek. Ennek oka, hogy más az anyagcserénk. De ennél tovább kell mennünk: a fogamzóképes korú nőknek vannak olyan időszakai a ciklusuk során, amikor bizonyos tápanyagokból többre, vagy éppen több energiára van szükségük.

Tudd, hogy léteznek „belső évszakok"

A menstruációs ciklus nem pusztán a menstruációból és a „többi napból" áll, hanem több szakaszból. Ezek átfedik egymást, egyetlen ismétlődő körfolyamatot alkotva. És lehet, hogy nem teljesen ugyanazokat a tüneteket tapasztalva, de minden nő keresztülmegy a ciklus valamennyi szakaszán hónapról hónapra. Gondolj ezekre a szakaszokra úgy, mint az évszakokra az évben:
• „belső tél": a menstruációs időszak (1-5. nap), amikor a vérzés tart
• „belső tavasz és nyár": a „ragyogás" időszaka (6-20. nap), ezek a legfelhőtlenebb napok
• „belső ősz": a premenstruációs (menstruációt megelőző) időszak (21-28. nap), amikor sokszor még a menstruációnál is kellemetlenebb kihívásokkal néz szembe egy nő
Mindegyik szakasznak megvannak a sajátos jellemzői, tünetei. Ha megismerkedsz velük, sokkal jobban megértheted, miért viselkedsz a hónap során bizonyos időszakokban úgy, ahogy, és melyik időszakban mire is lenne pontosan igénye a szervezetednek.

Awa Pharma Kft.

A bevitt tápanyagokból sem mindig ugyanarra lenne szükséged

Nagyon fontos tudnod, hogy a fizikai és érzelmi igények változása mellett a táplálkozási szükségleteid, tápanyagigényed is szakaszról szakaszra változik a ciklusod során. Más-más hatóanyagoknak lesz fontos szerepe például a premenstruációs szakaszban, mint azokon a napokon, amikor a vérzés már megkezdődik, vagy éppen a „ragyogás" fázisába érsz. Ha pedig a megfelelő tápanyagok hiányoznak, vagyis kevés vagy nem megfelelő az „üzemanyag", bizony az egyes funkciók működésébe is hiba csúszhat. Érdemes tehát arra figyelned, melyik szakaszban milyen tápanyagokkal „töltöd fel" a ciklusod, hogy a lehető legjobb módon támogathasd.

Ma már számos tapasztalat áll rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogy étrendi és életmódbeli változtatásokkal - beleértve a megfelelő vitaminokat, ásványi anyagokat és gyógynövényeket tartalmazó, szinergikusan ható kiegészítők alkalmazását - a nők sokat tehetnek azért, hogy helyreállítsák és támogassák a ciklusukat, ezáltal pedig sokkal többet profitáljanak a mindennapokból.

Awa Pharma Kft.

Innováció, ami kifejezetten a női szervezet működését veszi alapul


A trisensive® egy olyan egyedülálló, prémium minőségű, kiváló biohasznosulású vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és koncentrált növényi kivonatokat tartalmazó havi program, mely a női ciklus három fontos szakaszához igazodva tartalmazza a – speciálisan az adott fázisra összeállított – hatóanyag-kombinációt.

A szakértők által kifejlesztett készítményben található, különböző összetételű kapszulákat a megfelelő napokon szedve, segít az egyes szakaszokban fellépő fizikai és érzelmi tünetek enyhítésében, támogatja a szépséget, az energiát, a hormonális aktivitást és az immunitást nap mint nap.

Awa Pharma Kft.

trisensive.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.