Hirdetés

2022.08.19. 23:00

Morcos, elbújós, szenvedős? – Ilyenek a magyarok, ha fáj a fejük

Érdekes tanulságokkal zárult az Algoflex Nagy Fejfájásteszt.

PR

Megint fáj a fejem…” Jól ismert mondat, hiszen a fejfájástól sokan szenvedünk . De pontosan milyen gyakran? És jellemzően hogyan fáj? Milyenek vagyunk, amikor fáj? Ezekre a kérdésekre keresett választ az Algoflex, amikor meghirdette játékos hangvételű országos tesztjét a hozzá kapcsolódó érdekes cikkekkel, videókkal egy népszerű hír- és életmódportálon.

A Nagy Fejfájásteszt kapcsán a cél az volt, hogy az alapvető statisztikákon túl (milyen gyakran, milyen formában, nemek aránya, kormegoszlás stb.) arra is fény derüljön, hogy általában hogyan viselkedünk, ha éppen fejfájás gyötör minket.

Mert bizony nem vagyunk egyformák abban sem, mit vált ki belőlünk egy kellemetlen fejfájás. A teszt készítői 6 jellemző karaktert határoztak meg a legtipikusabb viselkedési formák alapján:

  1. Van, aki fejfájástól szenvedve rákiabál másokra egy semmiségért, hangosan mérgelődik apróságokon (a Morcos).
  2. Van, aki a legszívesebben magára húzná a takaróját a szobája mélyén, elvonulva a világ elől (az Elbújós).
  3. Másoknak ilyenkor az egész világ szürke és reménytelen, igazából semmihez sincs kedvük (a Lehangolt).
  4. Egyesek fejfájósan ügyetlenné válnak, könnyen előfordul velük, hogy valamit elejtenek, kiöntenek, elrontanak, vagy éppen rosszul mondanak, elfelejtenek (a Szétszórt).
  5. Van, aki képes folytatni a munkáját, de fáziskéséssel jutnak eszébe a legegyszerűbb dolgok is, mintha „csikorognának” a fejében a fogaskerekek (a Lassú).
  6. Egyesek pedig fejfájás esetén nem is tudnak másra gondolni, csak a fájdalomra, ezért kénytelenek időt kérni és csendben szenvedni (a Szenvedős)…

A Nagy Fejfájásteszt minden válaszadót a fenti 6 jellemző karakter valamelyikébe sorolt be.

És az eredmény?

Több mint 35 000 kitöltés alapján Magyarországon ilyenek vagyunk, ha fáj a fejünk:

Lehangolt: 31%

Morcos: 27%

Elbújós: 16%

Szenvedős: 12%

Lassú: 9%

Szétszórt: 5%

Forrás: Sanofi

A teszt a fejfájások gyakoriságára is rákérdezett: a válaszadók 47%-ának minden héten fáj a feje, 37%-ának havonta egyszer-kétszer.

A kiváltó okok között az időjárási frontok hatása vezet 68%-kal, a nem megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztását 13% jelölte meg.

Ezek az Algoflex Nagy Fejfájástesztjének legjellemzőbb számszerű eredményei.* A könnyed hangvételű megállapításoknál talán fontosabbak azok a tudnivalók a fejfájásról, amelyekről szintén olvashatnak a tesztet kipróbálók. A fejfájás ugyanis fontos élettani jelzés: ismernünk kell, mi válthatja ki nálunk, mit tehetünk a megelőzéséért, hogyan csillapíthatjuk eredményesen, hogy ne befolyásolja mindennapi életünket.

*Az Algoflex Nagy Fejfájásteszt nem tudományos felmérés, eredményei nem reprezentatívak.

Az Algoflex Forte Dolo 400 mg filmtabletta és az Algoflex Rapid 400 mg lágy kapszula ibuproféntartalmú, vény nélkül kapható gyógyszerek. Algoflex Duo 400 mg/100 mg filmtabletta ibuprofént és koffeint kombinációban tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszer.

OPELLA HEALTHCARE COMMERCIAL KFT. – 1138 Budapest, Váci út 133. E épület 3. emelet – Telefon: (+36 1) 505 0050 Gyógyszer- és egyéb termékinformáció: (+36 1) 505 0055 – Web: www.sanofi.hu, www.algoflex.hu 

MAT-HU-HU-2201133 (2022.08.15.) 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában