Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz

Ha szereted a japán konyhát, a Gyozát mindenképp érdemes megkóstolni! Ez lényegében egy hússal és zöldségekkel töltött gombóc, amit grillen vagy akár serpenyőben is pár perc alatt elkészíthetsz. Mutatunk is hozzá 3 pofonegyszerű és villámgyors receptet!

GRILLEZETT GYOZA GOMBÓC

Hozzávalók:

  • 1 csomag Vici Gyoza gombóc
  • 1 kevés olaj
  • zöldfűszerek

Elkészítése:

1. A kedvenc ízesítésű fagyasztott Gyozánkat hagyjuk kiolvadni.

2. Ezután meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd a felhevült grillrácsra helyezzük, és addig grillezzük, amíg a gombócok megpirulnak.

3. Az elkészült gombócokat tányérra helyezzük, megszórjuk zöldfűszerekkel, és ízlés szerint salátával vagy grillezett zöldségekkel tálaljuk.

SERPENYŐS GYOZA GOMBÓC

Hozzávalók:

  • 1 csomag Vici Gyoza gombóc
  • 1 dl víz
  • szezámmag
  • méz

Elkészítése:

1. Beletesszük a kedvenc Gyozánkat egy serpenyőbe (nem szükséges kiolvasztani).

2. Vizet adunk hozzá, lefedjük és 3 perc alatt puhára pároljuk.

3. Megszórjuk szezámmaggal és meglocsoljuk egy kis mézzel.

4. Ízlés szerint salátával, rizzsel, zöldségekkel tálaljuk.

GYOZA GOMBÓC ÁZSIAI STÍLUSÚ ZÖLDSÉGEKKEL

Hozzávalók:

  • 40 dkg Vici Gyoza gombóc csirkehússal
  • 1 db paprika
  • 1 db sárgarépa
  • 10 dkg brokkoli
  • olaj
  • 6 dkg zöldborsó
  • 6 dkg shimeji gomba
  • 5 dkg bambuszrügy
  • 6 dkg bébikukorica

A szószhoz:

  • 4 ek szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek barna cukor
  • 1 tk pirított szezámolaj
  • 0,6 dl csirkehúsleves
  • 0,5 ek kukoricakeményítő

A tálaláshoz:

  • újhagyma
  • szezámmag

Elkészítése:

1. A paprikát, a sárgarépát, a brokkolit és a bébikukoricát csíkokra vágjuk.

2. Egy serpenyőben egy kis olajat felmelegítünk, és az apróra vágott zöldségeket a zöldborsóval, a shimeji gombával és a bambuszrügyekkel együtt megpirítjuk. Kiveszünk mindent a serpenyőből, és egy tálba tesszük.

3. Még egy kis olajat öntünk a serpenyőbe, és beletesszük a GYOZA gombócokat az aljukkal lefelé. Közepes lángon körülbelül 4 percig sütjük. Ha az aljuk szépen megpirult, forró vizet öntünk a serpenyőbe, hogy a gombócok valamivel kevesebb, mint fele víz alá kerüljön. Lefedjük és további 2-3 percig főzzük.

4. Egy külön tálban összekeverjük a szósz hozzávalóit: szójaszósz, apróra vágott fokhagyma, barna cukor, pirított szezámolaj, csirkehúsleves, kukoricakeményítő.

5. A zöldségeket a serpenyőbe tesszük, ráöntjük az elkészített szószt, és kevergetve addig forraljuk, amíg a szósz besűrűsödik.

6. Apróra vágott újhagymával és szezámmaggal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss