Az aprósüteményeket háziasszonyként különösen szeretjük, hiszen jól zárható dobozban sokáig frissek maradnak, így akár váratlan vendégek esetén is van hová nyúlnunk. Az egyik örök klasszikus az ökörszem, vagy ujjbegysüti, ami a formájáról kapta a nevét (a közepébe az ujjunkkal egy mélyedést nyomunk és megtöltjük tetszőleges édes töltelékkel: sűrű lekvárral vagy nutellával). Az ökörszem édes, porhanyós tésztájához jól illik a savanykás ízvilág, ezért érdemes málna-, meggy- vagy ribizlilekvárral megtölteni a sütinket.
Ezt az isteni finom receptet gyorsan elkészítheted, és bármikor elfogyaszthatod egy jó kávéhoz, teához.
az Ökörszem hozzávalói:
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 db tojássárgája
- 25 dkg Rama margarin
- 20 dkg savanykás lekvár
Elkészítése: