Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy igazi retró édesség: így készül a diótorta főzött krémmel

default user icon
MME
Az otthon készített finomságoknak nincs párja – és ez bizony a tortákra is igaz. Miért vásárolnánk cukrászdában, ha mi magunk is meg tudjuk sütni? A diótorta igazi retró édesség, a legtöbb családban hagyománya van a készítésének. Íme, a mi kedvencünk, amit főzött krémmel tettünk még ízletesebbé.

Az otthon készített torták közül talán a legnépszerűbb a diótorta, és nem véletlenül. Egy jó recepttel garantált a siker, akár ünnepelni szeretnénk, akár egy hétvégi menüt dobnánk csak fel vele. A krém a sütemény „lelke", így nem mindegy, milyen módon készítjük el. A mi receptünkben a diókrém alapja a margarin, amitől ízletesebb, tartalmasabb lesz a végeredmény. Hogy még finomabb legyen a tortánk, a dióból bőven teszünk a piskótába is.

A torta sütésével kezdő háziasszonyok is megpróbálkozhatnak, biztosan lenyűgözik majd a családot és a vendégeket!

A diótorta hozzávalói:

A krémhez:

6 dl tej
4,5 dkg liszt
12 dkg cukor
10 dkg Rama margarin
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tk rum
25 dkg darált dió

A diós piskótához:

6 db tojás

12 dkg cukor
6 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 db citrom reszelt héja
15 dkg darált dió

Elkészítése:

 

 

 

 

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss