Az otthon készített torták közül talán a legnépszerűbb a diótorta, és nem véletlenül. Egy jó recepttel garantált a siker, akár ünnepelni szeretnénk, akár egy hétvégi menüt dobnánk csak fel vele. A krém a sütemény „lelke", így nem mindegy, milyen módon készítjük el. A mi receptünkben a diókrém alapja a margarin, amitől ízletesebb, tartalmasabb lesz a végeredmény. Hogy még finomabb legyen a tortánk, a dióból bőven teszünk a piskótába is.
A torta sütésével kezdő háziasszonyok is megpróbálkozhatnak, biztosan lenyűgözik majd a családot és a vendégeket!
A diótorta hozzávalói:
A krémhez:
6 dl tej
4,5 dkg liszt
12 dkg cukor
10 dkg Rama margarin
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tk rum
25 dkg darált dió
A diós piskótához:
6 db tojás
só
12 dkg cukor
6 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 db citrom reszelt héja
15 dkg darált dió
Elkészítése:
Ajánljuk még: