Berki Krisztián tudta jól, hogy baj lehet: halála előtt kezdett életmódváltásba

Forrás: instagram.com -
gyógyszer cukorbetegség Berki Krisztián halála kardio magas vérnyomás kezelés Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A május elején, tragikusan fiatalon elhunyt médiasztár talán maga is érezte, hogy súlyos árat fizethet akkor, ha nem változtat az életmódján. Hiába diagnosztizáltak nála magas vérnyomást, ő nem akarta elfogadni a gyógyszeres kezelést, és alternatív módszerekkel próbálta meggyógyítani magát.

Május 26-án, csütörtökön helyezik végső nyugalomra Berki Krisztiánt. Az egykori médiasztárnak különleges temetése lesz, ugyanis saját kérésének megfelelően a gyászolók fehér ruhában kísérik majd a koporsóját.

Berki halálának körülményei továbbra sem tisztázottak, de könnyen elképzelhető, hogy nem sokkal a tragédia előtt megállapított magas vérnyomása okozhatta a bajt. A vizsgálatok után az orvosok gyógyszeres kezelést javasoltak a sztárnak, ám ő minden lehetséges módon el szerette volna kerülni, hogy élete végéig bogyókat kelljen szednie.

Forrás: instagram.com

Egy szakértő szerint könnyen elképzelhető, hogy a testépítéssel is foglalkozó Berki Krisztián magas vérnyomását a túlzott szteroidbevitel idézte elő.

– árulta el a Blikknek dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus. A doktor emellett kiemelte, hogy a férfi páciensek azok, akik hajlamosak visszautasítani a gyógyszeres kezelést, pedig nem véletlenül írják fel ezeket a készítményeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.