Így turbózd fel magad, ha már unod a telet

holyaghurut
Forrás: Shutterstock -
remotiv2023 levertség depresszió tavasz tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a március, és türelmetlenül várjuk, hogy a jó idő is eljöjjön a naptári tavasszal. Hiányzik a napfény, feszültek vagyunk a szürke, borongós időjárástól, nincs kedvünk semmihez. Van azonban pár dolog, amivel megkönnyíthetjük az évszakváltásokat!

Az év első két hónapjában feléltük a tartalékaink javát, ezért sokunknak nehéz lehet ez az időszak. Érdemes ilyenkor odafigyelni arra, hogy tudatosan töltsük fel magunkat energiával.

1. Csempésszünk tavaszt az otthonunkba!

Ha már hiányoznak a tavaszi benyomások, ideje beszerezni néhány jácintot, nárciszt. A hagymás növények finom illatokkal árasztják el a lakást, így a közérzetünkön is sokat javíthatnak.

Egy csokor tavaszi virággal jókedvet varázsolhatunk az otthonunkba Fotó: Szabó Gábor - Origo

2. A színek fontossága

A hideg idő beköszöntével a színek is eltűnnek, télen minden beszürkül, sokan ezért is érzik magukat depressziósnak. Ha hiányzik a természet zöldje, a harsány, vidám színek, amelyek a nyugalmat, a jókedvet jelentik számunkra, akkor néhány aprócska trükkel visszacsempészhetjük ezeket a mindennapokba. 1-1 színes párna, dísztárgy vagy ágynemű máris jobb kedvre derít!

3. Séta, kirándulás, wellness

Egy-egy gondosan megtervezett túra emlékeztethet arra, hogy a télnek is vannak szépségei. Egy, az egész testet felmelegítő wellness is örömmel tölti el a lelket, ha pedig kuckózásra vágyunk, készítsünk egy finom teát, és engedjük, hogy a kedvenc könyvünk elrepítsen egy vágyott helyre.

4. Rendszeres mozgás

A sport valódi csodafegyver, ami bevethető a téli depresszió ellen. Napi fél óra az edzőteremben, futás vagy gyorsgyaloglás garantáltan hozzásegít ahhoz, hogy újra energikusak legyünk.

A rendszeres mozgás csodafegyver a depresszió ellen Forrás: Shutterstock

5. Töltsd fel a vitaminraktárakat

Az őszi-téli szezonban fáradtabbak, lustábbak, motiválatlanabbak vagyunk, és úgy általában rosszabb a közérzetünk, mint tavasszal és nyáron. Kiürülnek a vitaminraktárak, ami levertséget, depresszióközeli állapotot okozhat. Az omega-3 zsírsav, a magnézium, a D-vitamin és a B-komplex mind segítenek abban, hogy felturbózzuk magunkat, és jobb legyen a közérzetünk. A vitaminokat és az energiát az egészséges ételekkel is pótolhatjuk, ügyeljünk arra, hogy elegendő salátát, gyümölcsöt és fehérjét fogyasszunk!

A depresszió azonban nem játék! Ha a tünetek 2 hétnél tovább tartanak vagy egyre erősödnek, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni, aki személyre szabott terápiával segíthet, hogy az állandó szorongás, szomorúság és reményvesztettség véget érjen.

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária támogatta.

Hirdetés

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.