A palacsintatészta alapon nyugvó császármorzsa elkészítése nem igényel túl sok gyakorlatot, tulajdonképpen egy tojásban gazdag, tejjel készített tészta az alapja, ahol a tojások fehérjét kemény habbá verik, így forgatják bele a tésztába, majd a tésztát egyben öntik bele a forró, vajas serpenyőbe. Ezután már csak várni kell, hogy - közepes lángon - a tészta alaposan átsüljön, majd fakanállal négy részre kell metszeni a tésztát, a darabokat egyesével átforgatni, a megsütni a vastag palacsinta túlsó felét is.
A smarni tésztája természetesen kedvünk szerint turbózható. A serpenyőbe kerülést követően, a még folyós tésztát megszórhatjuk konyakba, rumba vagy épp teába áztatott mazsolával vagy más aszalt gyümölccsel, de vékonyra szelt körte, reszelt alma vagy bogyós gyümölcsök is kerülhetnek bele.
CSÁSZÁRMORZSA CSILIS SZILVAMÁRTÁSSAL A GRILLEN
Farkasinszki Ildikó, a Sütisuli című videósorozatunk háziasszonya most egy egészen különleges császármorzsa-receptet mutat nektek, melyet fekete szezámmaggal dúsított, és nem serpenyőben, hanem grillen készített.
Hozzávalók:
A csilis szilvamártáshoz:
4 bögre kimagozott szilva
1 db narancs
1 csipet csilipor
1 csipet fahéj
5 dkg cukor
2,5 dl vörösbor
1,5 dkg étkezési keményítő
4 ek vörösbor
A császármorzsához:
4 db tojás
30 g cukor
1 csipet só
1,25 dl tej
10 dkg finomliszt
2 dkg vaj
2 ek fekete szezámmag
4 dkg porcukor
GRILL-ÁZS SÜTISULI
Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.
Vidd te a legkülönlegesebb italt a kertipartira! Készítsd el magad és oszd meg másokkal a Törley limóza pezsgőlimonádéját! A cikk megjelenését a Törley Pezsgőpincészet Kft. támogatta. Ajánljuk még: