Hirdetés

2023.03.20. 11:19

Számos munkalehetőség egy helyen: tartson velünk az Észak Állásbörzén!

Az Észak -Magyarország napilap 2023. április 05-én nagyszabású állásbörzét rendez Miskolcon a Tudomány és Technika Házában.

PR-cikk

A régió egyik legnagyobb állásbörzéjén a térség meghatározó munkaadói kínálnak több száz hazai álláslehetőséget szakterülettől és végzettségtől függetlenül.

Néhány évtizeddel ezelőtt az álláskeresési lehetőségek jóval szűkebb keretek között mozogtak, mint manapság. A munkát keresők az újságokban megjelenő rövid hirdetések, hosszas telefonálgatások, önéletrajz küldözgetések útján próbálkozhattak több vagy kevesebb sikerrel. Azóta sokat változott a világ. Manapság a virtuális térben egyre több állásportál kínálata között böngészhetünk, a számítógép előtt ülve pedig mindössze pár kattintással eljuttathatjuk a cégekhez önéletrajzunkat a vágyott pozíció megszerzése érdekében. A megüresedett állásokra általában többen is jelentkeznek, ami erős versenyhelyzetet teremt. Ilyenkor felmerül bennünk a kérdés, hogyan tehetnénk olyan előnyre szert, amely közelebb juttat minket a célunkhoz. Az állásbörze remek lehetőség arra, hogy pályakezdő, vagy tapasztalattal rendelkező pályaújrakezdő álláskeresőként feltérképezzük a lehetőségeket, és felmérjük az esélyeinket. Akkor is érdemes kilátogatni és körbenézni a rendezvényen, ha épp van állásunk, hiszen kapcsolatokat építhetünk, és tájékozódhatunk a jelenlegi munkaerőpiaci viszonyokról. Egy állásra való jelentkezés során számos kérdés merülhet fel bennünk, amelyek befolyásolhatják jelentkezési szándékunkat. Egy ilyen rendezvényen a leendő munkaadóval való személyes kapcsolatfelvétel által könnyebben lehet megalapozott döntést hozni. Ha azt gondoljuk, hogy egy cég első látásra nem nekünk való, a személyes találkozás után még megváltozhat a véleményünk.

Mielőtt elindulunk, válasszuk ki a kínálatból azokat a cégeket, amelyeknél szívesen elhelyezkednénk, majd végezzünk egy kis kutatómunkát. Tájékozódjunk az interneten (weboldal, hírportálok, közösségi média, fórumok, blogok), olvassuk el a cégről megjelent cikkeket, hogy jobban megismerjük tevékenységeiket. Ha az állásbörzén beszélgetünk az adott szervezet kiállítóival, egy lehetséges, későbbi állásinterjún hivatkozhatunk erre. Az állásbörze egyik nagy előnye, hogy kérdéseinkkel bátran fordulhatunk a rendezvényen megjelenő cégek képviselőihez, emellett a cégkultúrából is kaphatunk egy kis ízelítőt.

Egy jó tanács: fontos, hogy lássák rajtunk, hogy komoly érdeklődők vagyunk. Sugározzuk magunkból, hogy mi lennénk a legmegfelelőbb munkaerő számukra. Egy állásbörze egyébként akkor is hasznos lehet, ha nem kapunk konkrét állásajánlatot, hiszen nem csak azokkal a vállalatokkal találkozhatunk, amelyekről már hallottunk, hanem akár a számunkra legideálisabb munkahelyet is felfedezhetjük a kiállítók között.

A helyszínen Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatán személyi okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, útlevél, jogosítvány, diákigazolvány) ügyintézésére is lesz lehetőség

A látogatóknak meglepetéssel is készülünk. Aki ellátogat a Mediaworks standjához és hiánytalanul kitölti az ott található regisztrációs lapot, majd bedobja a standon található megjelölt dobozba, az részt vesz a 15:30-kor tartandó sorsoláson, és megnyerheti a két főre szóló két éjszakás utalványt a hamarosan nyitó Borostyán Med Hotelbe. A részleteket és a játékszabályzatot megtalálja a mediaworks.hu/jatekszabalyzat oldalunkon.

Bízunk benne, hogy az Észak Állásbörze a segítségükre lesz abban, hogy rátaláljanak az elvárásaiknak megfelelő munkahelyre!

PBV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában