Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A karácsonyi asztal sztárja lesz, ha így készíted a tiramisut!

Ha nálatok is elmaradhatatlan a tiramisu karácsonykor, próbálj ki egy igazán különleges receptet! A Sütisuli sorozatunk háziasszonya, Farkasinszki Ildikó megmutatja, hogy készül az ünnepi narancsos-karamellás tiramisu.

Elronthatatlan, visszautasíthatatlan és imádnivaló: ez a tiramisu, az olaszok mascarponés-babapiskótás finomsága, amelyet hagyományosan kávéval készítenek. Mostanra azonban megszámlálhatatlan variációja létezik, ki gyümölccsel, ki karamellával, ki ricottával készíti, de akad, aki a tojást, és olyan is, aki a mascarponét hagyja ki belőle.

Farkasinszki Ildikó, a Sütisuli sorozatunk háziasszonya most megmutatja, hogy készül a tiramisu ellenállhatatlan, karácsonyi, ünnepi, narancsos-karamellás változata.

SÜTISULI

Sütisuli néven futó sorozatunk azért indult, hogy a segítségetekre legyünk a desszertkészítésben. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója könnyen és érthetően vezet be benneteket a süteménykészítés rejtelmeibe. Most olyan alaptechnikákat tanulhattok meg, melyek segítségével magabiztosan álltok majd neki a desszertek elkészítésének.

Narancsos-karamellás tiramisu

A karamellöntethez:
37,5 dkg cukor
6 ek víz
2,2 dl tejszín
7,5 dkg vaj
1 nagy csipet só

A tiramisuhoz:
4 db narancs
4 ek narancslikőr
4 ek kandírozott narancshéj
4 db tojássárgája
10 dkg porcukor
50 dkg mascarpone
30 db babapiskóta 

GRILL-ÁZS SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss