Ki ne szeretné a csontozata egészségét és erősségét megtartani a téli hónapokban is?

Tökéletes kombináció a csontok egészségéért

Azok, akik megerőltető fizikai munkát végeznek, vagy akik irodában dolgoznak és ritkán jutnak a friss levegőre, vagy akik gyenge csontozattal rendelkeznek és szeretnék megelőzni az időskori csontritkulást, biztosan gondoltak már arra, hogy táplálékkiegészítőkkel is segítsék a szervezetük optimális működését. Ugyan nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, ám vannak helyzetek, amikor pusztán az étkezéssel nem tudjuk megadni a testnek mindazt, amire szüksége van. Azoknál, akik aktívan sportolnak, ugyancsak fontos a csontozat, a vitalitás megőrzése.

Ahhoz, hogy egészségesen éljünk, fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk és odafigyeljünk arra, hogy milyen tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat juttatunk a testünknek. A szervezet ideális működéséhez az egyik legfontosabb vitamin a D-vitamin, ami többek között hozzájárul az egészséges csontozat és izomfunkció fenntartásához. A csontozat normál állapotának megőrzéséhez emellett K-vitaminra és kalciumra is szükség van. A D3+K2+CALCIUM TRIACTIVE kapszula olyan D3-vitamint, K2-vitamint és kalciumot tartalmazó sajátos étrend-kiegészítő készítmény, amelynek szedése a csontozat normál fenntartásában segíthet. A készítmény összetevői szinergensen, egymás hatását kiegészítve és felerősítve, tökéletes kombinációban a csontozat védelmét, erősítését, valamint vitalitásának megőrzését szolgálhatják.

Akinek fontos a csontok egészsége

A D3+K2+CALCIUM TRIACTIVE kapszulában található D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat és az egészséges izomfunkció fenntartásához. Szükségünk van D-vitaminra a fogazat megőrzéséhez és az immunrendszer normál működéséhez és ahhoz is, hogy a kalcium és a foszfor felszívódása és hasznosulása, valamint a vér kalciumszintje ideális legyen. A K-vitamin a véralvadáshoz, valamint a kalcium csontokba és fogakba történő beépüléséhez nélkülözhetetlen. Összességében mind a D, mind a K-vitaminra szükség van a megfelelő kalcium-anyagcseréhez.

A kalcium a testünkben leggyakrabban előforduló ásványi anyag, 99%-a a csontozatban és a fogakban található meg. Ezért nem is meglepő, ha a csontozat egészségének védelméhez elengedhetetlen az ásványi anyag pótlása. A szakértők különösen a fizikailag aktív embereknek ajánlják, és persze mindenkinek, akinek fontos az egészséges, erős csontozat.

D-vitamin források

Fotó: Shutterstock

Ha a D-vitamint étkezéssel pótolnánk, a halak, a tojás és gomba fogyasztását javasolják a szakemberek. Ha a K-vitamin bevitele a cél, a kelkáposztát, a spenótot, tejtermékeket és olajos magvak érdemes a gyakran a tányérra tenni. Ha a táplálékkiegészítőkben bízunk, tökéletes választás lehet a csontozat egészségét szolgáló D3+K2+CALCIUM TRIACTIVE kapszula, amit kozmetikai kezelés előtt és után is ajánlott szedni a gyorsabb sebgyógyulás érdekében és azért is, mert a K-vitamin elősegíti a véralvadást és véd a fertőzések kialakulása ellen.

Képforrás: multi-vitamin.hu

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.
A tavasz diétás finomsága: Rákóczi túrós pohárban
Ha szereted a Rákóczi túrós süteményt, próbáld ki a pohárkrém változatát is, íme egy egyszerű, diétás recept.
Hogyan mérjük a mérlegen túl a testünk változásait?
A legkézenfekvőbb mérőeszköz kétségtelenül a mérleg – ám ez nem mindig a legjobb választás.
Nasi helye a diétában? Mutatjuk, mikor szabad!
A nassolástól minden fogyni vágyó menekül, pedig a csipszen és a csokis kekszen kívül is vannak lehetőségek, olyan nassok, amelyeket még a legszigorúbb fogyókúrás étrendbe is beilleszthetünk.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.