Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 17 legjobb tojásos recept húsvétra

default user icon
MME
A tojás hálás alapanyag, a gyorsan elkészíthető ételek biztos bázisa. Húsvét közeledtével meg is mutatjuk kedvenc tojásos receptjeinket a kaszinótojástól a tojássalátán át egészen a frittatáig. Készítsd el valamennyit!

A tojás ősidők óta az emberiség egyik legalapvetőbb és legértékesebb tápláléka. Rendszeres fogyasztása évezredekre nyúlik vissza. Fogyasztjuk rántottaként, omlettként, főtt tojásként, buggyantott tojásként, felhasználjuk süteményekhez, főételekhez.

A tojás elsőrendű, teljes értékű fehérje- és tökéletes zsírösszetétele mellett bőséges forrása a vitaminoknak és fontos ásványi anyagoknak.

A tojásételek legnagyobb előnye, hogy a leghatékonyabban működtetik a gyomor- és bélrendszer emésztésért és az anyagcseréért döntően felelős szakaszát, ráadásul könnyen fogyasztható mennyiségben.

Szerencsére – ha máskor nem is – húsvét táján szinte mindenki fogyaszt tojást, így összegyűjtöttük kedvenc tojásos receptjeinket. Válogassatok kedvetekre, és készítsetek töltött tojást, tojáskrémet és -salátát, kaszinótojást, frittatát vagy omlettet.

TÖLTÖTT TOJÁS HÁROMFÉLEKÉPPEN >>>

TAVASZI HIDEGTÁL HÚSVÉTRA >>>

MAJONÉZES-HAGYMÁS TOJÁSSALÁTA >>>

Stefánia-vagdalt tojással töltve a húsvéti hidegtálra >>>

KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTÁVAL >>>

MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA >>>

KECSKESAJTOS-GOMBÁS FRITTATA >>>

TOJÁSSZENDVICS >>>

SKÓT TOJÁS >>>

RÉTEGES TOJÁSSALÁTA >>>

FŰSZERES TÖLTÖTT TOJÁS >>>

TOJÁSOS-SONKÁS KOSÁRKA >>>

EGYSZERŰ TOJÁSKRÉM >>>

TEPSIBEN SÜLT OMLETT >>>

TOJÁSSALÁTA SNIDLINGGEL ÉS ÚJHAGYMÁVAL >>>

TÜKÖRTOJÁS MUFFINFORMÁBAN >>>

TOJÁSKRÉM >>>

Még több tojásos recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss