Lapozó: LMBTQ-rendezvénysorozattal oldaná meg gazdasági gondjait egy spanyol település

A tengeri szélerőműmezők támogatása helyett a háztartások energiaszámláit finanszírozná a belga kormány · Egy spanyol elemzés szerint az oltatlanok miatt nem lehet influenzaként kezelni a koronavírust · Az antiszemita támadások felét Európában követték el 2021-ben.

Forrás: MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM2022. 01. 25. 14:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tengeri szélerőműmezők támogatása helyett a háztartások energiaszámláit finanszírozná a belga kormány

A szélerőműparkok számára biztosított állami pénzügyi támogatás kalkulálásakor a belga kormány figyelembe veszi a mindenkori energiaárak szintjét. A belgiumi szélenergia-mezők üzemeltetői számára eredetileg 812 millió euró támogatás volt idén beütemezve, azonban az elektromos áram árának növekedése miatt a szélturbina-üzemeltetőkhöz nagyobb bevételek áramlanak be, mint korábban, ezért az állam által nyújtott támogatás ennek megfelelően csökken, várhatóan összesen 635 millió euró értékű lesz. Tinne Van der Straeten energiaügyi miniszter azt javasolja, hogy az állami kasszában ily módon bennmaradó megtakarítás összegét – 177 millió eurót – a belga állam fordítsa a háztartások és vállalkozások megnövekedett energiaszámláinak a támogatására.

A belga kormány miniszterei az energiaárak csökkentését célzó egyéb megoldásokkal kapcsolatban még nem egyeztek meg. Az Északi-tenger belgiumi szakaszán jelenleg 399 szélturbina termel elektromos áramot, ami Belgium éves villamosenergia-szükségletének tíz százalékát biztosítja.

Forrás: Brusselstimes.com

Egy spanyol elemzés szerint az oltatlanok miatt nem lehet még influenzaként kezelni a koronavírust

A spanyol Alkalmazott Közgazdasági Tanulmányok Alapítványa úgy véli: a be nem oltottak hibája az, hogy az elmúlt másfél hónapban ismét 78 százalékkal emelkedett meg az intenzív ellátást és 44 százalékkal a kórházi ágyat igénylő betegek száma. Szerintük – bár a magas átoltottsági aránynak köszönhetően jóval kisebb a nyomás az egészségügyön – a kórházi dolgozóknak mégis folyamatos készenlétben és feszültségben kell élniük, amiért az „oltatlanok a felelősek”. 

Miután elemezték a 2021-es Covid-adatokat, arra figyeltek fel, hogy ha a teljes, 12 év feletti lakosságot beoltották volna koronavírus ellen, akkor a kórházban kezelt és az elhunyt áldozatok száma ugyanannyi lett volna, mint egy átlagos influenzaszezonban. Hozzátették: ha a vakcinák nem álltak volna rendelkezésre, akkor a halálozások száma 571 százalékkal növekedett volna 2021-ben Spanyolországban, ami egyértelműen jelzi, hogy az oltóanyagok működnek. 

A legtöbb áldozat a nyolcvan év feletti korosztályból került volna ki. A szervezet szakértői nemcsak az oltáselleneseket kritizálták, hanem jelentésükben rávilágítottak a humánerőforrás-hiányra is, amellyel a spanyol egészségügyi rendszernek szembe kellett néznie a hatodik hullámban. Állításuk szerint legkevesebb 46 ezer orvos és ápoló hiányzik a rendszerből a megfelelő működéshez.

Forrás: Vozpopuli.com

Az antiszemita támadások felét Európában követték el 2021-ben

A Cionista Világszervezet hétfőn publikált éves jelentése szerint az antiszemita indíttatású támadások száma a világban 2021-ben soha nem látott mértékben nőtt. A beszámoló szerint naponta átlagosan tíz incidenst regisztráltak világszerte. A zsidó vallásúak ellen elkövetett erőszakos cselekmények csaknem felét Európában, harminc százalékukat pedig az Amerikai Egyesült Államokban követték el. Az antiszemita provokációk és atrocitások között a vandalizmus, a rongálás, a zsidóellenes feliratok, a sírkövek megszentségtelenítése és az antiszemita propaganda terjesztése szerepel az első helyen. 

A fizikai támadások, a tettlegesség és a szóbeli bántalmazás 2021-ben az incidensek kevesebb mint egyharmadát tette ki. A közösségimédia-oldalakon is látványosan nőttek az antiszemita jellegű konspirációk, amelyeknek egy része a szervezet véleménye szerint a koronavírus-járványhoz köthető. A járványügyi korlátozások elleni tüntetések során ugyanis a tüntetők szimbólumokat, sok esetben a sárga csillagot használták a járványhoz köthető „megkülönböztetések” elítélésére (oltás, védettségi igazolás), és a sárga csillag használatával banalizálták a holokauszt során elkövetett rémtettek súlyosságát.

Forrás: Bfmtv.com

LMBTQ-rendezvénysorozattal oldaná meg gazdasági gondjait egy spanyol település

Több mint százezer LMBTQ-turistát várnak idén Spanyolország egyik legnépszerűbb turistaparadicsomába. A Málaga melletti Torremolinos polgármestere, Margarita Cid a Madridban megrendezett Nemzetközi Turisztikai Expón (FITUR) ismertette az önkormányzat által kidolgozott programokat. Terveik szerint egész évben színes rendezvényekkel várják majd az LMBTQ-társadalom nyaralni vágyó tagjait. Várakozásaik szerint legkevesebb százezer embert vonzhatnak majd az olyan rendezvények, mint a torremolinosi Pride vagy a kanári-szigeteken már többször megrendezett Sárkánykirálynő-gála, továbbá az Infinity melegfesztivál és a Mad Bear elnevezésű, szintén homoszexuálisoknak rendezett medenceparti. Torremolinos vezetője gazdasági fellendülést vár az LMBTQ-turizmus népszerűsítésétől, amellyel csak 2022-ben háromszáz új munkahelyet tudnak majd teremteni.

Forrás: Europapress.es

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.