Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gáspár Bea répatortamuffinját ne hagyd ki húsvétkor – mutatjuk a receptet!

default user icon
MME
Gáspár Bea nemrégiben a méltán híres répatortamuffinjának receptjét osztotta meg Instagram-oldalán. Ha valami igazán finomat szeretnél, próbáld ki te is ezt a receptet, és meglátod: a vendégek imádni fogják!

Gáspár Bea süteményeit nem kell bemutatni: a Mindmegette olvasói tudják, hogy akár a karácsonyi zserbóról, akár a húsvéti répatortáról van szó, mindig finom lesz a végeredmény! A tavaszi Konyhakiállításon Bea asszony is fellépett, és egy tőle megszokott show keretében a nálunk megsütött extra krémes répatortájának muffin változatát készítette el. 

Íme, a recept, amit mindenképpen próbálj ki!

Hozzávalók Gáspár Bea répatortamuffinjához:

A tésztához:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 10 dkg dió
  • 30 dkg barna cukor
  • 20 dkg étolaj
  • csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 db narancs reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 28 dkg liszt (BL 55-ös)
  • 4 db tojás
  • 10 dkg (1 tábla) fehér csoki

A krémhez:

  • 40 dkg fehér csoki
  • 50 dkg édes habtejszín (pl. rózsaszín hulala)
  • 50 dkg mascarpone

 

Elkészítése:

  1. A répákat meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A diót durvára daráljuk.
  3. A barna cukrot az olajjal egy robotgép segítségével fehéredésig keverjük, majd beleütjük a négy tojást, és ezzel habosra keverjük.
  4. Egy nagy keverőtálban összekeverjük az alapanyagokat, a reszelt répát, a reszelt narancshéjat, a diót, a fahéjat és a száraz anyagokat, a lisztet és a sütőport, valamint a csipet sót.
  5. Ebbe a mixbe kerül bele a tojásos egyveleg, és az olvasztott fehér csokoládé.
  6. Ezt is jól összekeverjük, majd kiadagoljuk a muffinformába. Ha tortát szeretnék sütni, akkor egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük bele a tésztakeveréket, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha muffint sütünk, akkor kb. félóra, de sütőfüggő, a tortának viszont kell kb. egy óra.
  7. A krém hozzávalóit egy elektromos habverővel szépen felverjük. A csokit természetesen megolvasztjuk hozzá, és úgy keverjük bele, majd a muffinok tetejére kenjük.

Itt pedig megnézhetitek, hogyan készül Bea répatortája – lépsről lépésre!

Ezek is érdekelhetnek

Friss