Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legjobb gofri receptek nemcsak húsvétra

default user icon
MME
A gofri tökéletes finomság reggelire, uzsonnára, desszertnek, partira, ünnepekre, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Sőt, húsvétra is ideális választás lehet, hiszen gyorsan, egyszerűen elkészíthető.

Ha szereted a gyors és egyszerű finomságokat, érdemes beszerezni egy gofrisütőt, hogy bármikor meglephesd a családot és a barátokat a rácsos tésztacsodával, a gofrival, amit édesen és sósan, azon belül is számtalan ízesítéssel készíthetsz el.

A gofrinak nagyon sok típusa létezik, eredetileg a belga gofriként ismert verziót szokták említeni, mivel a maihoz hasonló, bordázott formát egy belga kézműves találta ki a cukrászoknak, hogy a maradék tészta ne vesszen kárba. Más források szerint állítólag a 18. században a liége-i herceg szakácsa készítette először ezt az édességet.

A gofri a belgák kedvelt édessége

A gofri a pralinén kívül ma is az egyik legjellegzetesebb belga édesség. Belgium összes településén kapható, utcai bódékban, lakókocsikban sütik, édes, karamellás illata messze száll. Az eredeti belga gofri receptje hétpecsétes titok, de rengeteg hasonló recept ismert. A finomság elkészítéséhez liszt, vaj (margarin), tojás, tej (víz), cukor, csipet só (sós verziónál cukor helyett több só) szükséges, lehet élesztővel vagy sütőporral készíteni.

Pillanatok alatt kikeverhető, percek alatt megsüthető, rengetegféleképpen variálható. Íme, a mi kedvenc receptjeink videón, amiket nem érdemes kihagyni!

A KLASSZIKUS BELGA GOFRI

NUTELLÁS GOFRITORTA>>> 

GOFRISZENDVICS>>> 

PALEO GOFRI GYÜMÖLCCSEL ÉS CSOKIÖNTETTEL>>> 

GLUTÉN- ÉS TEJMENTES GOFRI>>>

GOFRI ÉDESEN ÉS SÓSAN (SPENÓTOS ÉS KÓKUSZOS)>>> 

MÉG TÖBB nagyszerű GOFRI RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss