Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ettől olvadnak a kilók a Kosról, ezt a diétát felejtse el a Bak – így fogynak a különböző csillagjegyek

Mindenféle fogyókúrát kipróbáltál már, de eddig egyik sem működött igazán? Lehet, hogy az a gond, hogy a tökéletes módszert eddig az interneten és nem a horoszkópodban kerested – íme az asztrodiéta első része.

Sokfélék vagyunk, sokféleképpen eszünk, sokféleképpen működik az anyagcserénk – ezért egyáltalán nem mindegy, milyen diétát választunk. Jó hír viszont, hogy akár a csillagjegyünk is segíthet megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet! Éppen ezért a Fanny magazin egy csokorba gyűjtötte, melyik vezethet sikerre az egyes állatövi jegyeknél – az első részben a Kosok, a Bikák, az Ikrek, a Rákok, az Oroszlánok és a Szűzek tudhatják meg, mi a sikeres fogyókúrájuk titka!

KOS

A Kosok erősek és lendületesek, akik a vágyott célért a végletekig is elmennek, de nem az erősségük a türelem. Éppen ezért gyors és látványos eredményre van szükségük. Az Atkins-diéta ideális lehet nekik, hiszen szigorú, de a bevitt étel mennyiségét nem szabja meg, ami nekik kifejezetten jó pont, hiszen nem bírják, ha korlátozzák őket, drasztikusságuknak köszönhetően viszont gyors eredményt hoz. Azért vigyázzanak, hogy ne vigyék túlzásba, mert az akár veszélyes is lehet az egészségükre.

BIKA

A Bika jegy szülöttei imádják a hasukat, oda vannak a gasztronómiáért, a finom ízekért, és szinte bolondulnak az édességekért. Ahhoz, hogy megfelelő eredményt érjenek el, a legjobb, ha egy időre kontroll alá vonják a szénhidrátfogyasztást. Ehhez pedig a GI-diéta a legjobb. Az alacsony glikémiás indexű ételek lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, így tovább jóllakottnak érzik majd magukat tőlük, így az egészségük és az alakjuk szempontjából is jobb lesz, ha bevállalják ezt a a diétát.

IKREK

Az Iker csillagjegyűek igazán lendületesek, de közben csapongók is. Csak olyan dolgokat csinálnak végig, amikért valóban lelkesedni tudnak, amik motiválják őket – egy majdani jobb alak azonban nem biztos, hogy ilyen. Mivel azonban a kommunikációért és a közös tevékenységekért egyformában rajonganak, jól jöhet, ha közösségben diétázhatnak például egy mobilapplikáció segítségével, amivel nem csak tervezhetnek, hanem a tapasztalataikat is megoszthatják másokkal. Ehhez pedig a kalóriaszámlálós diéta a legalkalmasabb.

RÁK

A Rákoknak alapból fontos, hogy egészséges és tápláló ételek kerüljenek az asztalukra, így gondoskodjanak a szeretteik és saját maguk jóllétéről is. Éppen ezért a mediterrán étrend lehet a legtesthezállóbb diéta a számukra, ami a minőségi összetevőkre koncentrál. Rostban gazdag gabonaféléket, olajos magvakat, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt, valamint halat tartalmaz, amit vizes jegyként szívesen fogyasztanak majd.

OROSZLÁN

Az Oroszlánok nem a kitartásukról és a türelmükről híresek. Nem szeretik, ha megmondják, mit, hogy csináljanak, a kihívások viszont kifejezetten motiválják őket. Ezért érdemes lehet a diétát is egyfajta kihívásként értelmezniük, például a tíznapos cukor- és szénhidrátmentes kihívás segítségével, ami bár drasztikus, de igazán eredményes, és még a mozgásra is ráveszi őket. Ha végigcsinálják, hamar csúcsformába kerülnek, ráadásul nagyon büszkék is lehetnek magukra, amivel elérik, hogy tényleg mindenki őket csodálja majd.

SZŰZ

A Szűz jegy szülötteinek mindene a rendszeresség és a precizitás, így a francia nők diétája tökéletesen passzol hozzájuk. Ebben a fogyókúrában ugyanis kicsi, gondosan összeállított adagok vannak, és nem szabad kihagyni egy étkezést sem. Aprólékosság és rendszerszemlélet szükséges hozzá, ami nekik bizony megvan. Lehet, hogy néha kicsit éhesek lesznek, de nagyon élvezni fogják a feladatot, és még remek alakjuk is lesz a végére.

Ha kíváncsi vagy a Bak tiltólistás diétájára és a többi csillagjegy ideális fogyókúrás módszerére, olvasd el a Fanny asztrodiéta második részét is!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss