Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 egyszerű, de látványos húsvéti dekor, amit gyerekjáték elkészíteni!

default user icon
MME
Közeledik a húsvét, készülhetnek a húsvéti dekorációk. Adunk néhány tojásos és nyuszis tippet, amik mutatósak, de könnyen elkészíthetőek, akár a gyerekek közreműködésével is! És van még egy előnyük: nem kell semmiféle extra kellék, csak ami alapból is megtalálható a legtöbb háztatásban!

Húsvétra saját magunk is készíthetünk egyszerű, ám annál mutatósabb dekorációkat. Mutatjuk a legjobb és legpraktikusabb ötleteket. Próbáljátok ki mindet!

1. Természetes alapanyagokkal színezett tojások

A különböző színűre mázolt tojások a húsvét igazi klasszikusai, jó hír, hogy az elkészítésükhöz nincs mindenképpen szükség mesterséges tojásfestékre, természetes anyagokból is megoldható a dolog. Máris mutatjuk melyik színhez mit használj:

  • a lilás kékes színhez lila káposztát
  • a narancssárgához vöröshagymahéjat
  • a piroshoz céklát
  • a citromsárgához pedig kurkumát

Rakd őket (természetesen külön-külön) forrásban lévő vízbe, és várj, amíg jó erős színt eresztenek. Szűrd le, és adj hozzá ecetet (egy pohárnyi folyadékhoz egy evőkanálnyit). A színes vízbe helyezd bele a színezni kívánt főtt tojásokat, és hagyd állni 12 órán át. Kész is! Ezek az igazán élénk színű tojások remekül hozzájárulnak majd a húsvéti dekorációhoz.

2. Különleges húsvéti tojások

Ha valami egyedibbet szeretnél, mert bolondulsz a különleges darabokért, ahhoz is találsz néhány remek ötletet az alábbi videóban:

3. Zokninyuszi

A húsvét másik nagy slágere természetesen a nyuszi. Mindenféle formában. Talán nem is gondolnád, hogy akár zokniból is nagyon aranyos tapsifülest készíthetsz, és nem is lesz hozzá sok mindenre szükséged, csak egy zoknira, töltelékre (ami lehet például rizs, bab vagy lencse) és még néhány általános hozzávalóra, ami biztosan van otthon.

4. Papírdíszek

És persze papírból is rengeteg szemrevaló dísz készülhet, például nyuszi vagy különböző húsvéti füzérek, amik ünnepivé teszik majd a lakást vagy a kertet.

Ebben a videóban egy cuki papírnyuszi elkészítési módját találod:

 

Itt pedig háromfajta színes füzérét:

Ezek is érdekelhetnek

Friss