Ijesztő részletek a debreceni szexuális támadásról

2022. július 30-án éjjel a debreceni Erzsébet utcában egy férfi hátulról megragadott egy fiatal nőt, majd felemelete és több méteren keresztül vitte magával.
ezt a férfit keresték a debreceni rendőrök
Vágólapra másolva!
Elítélte a Debreceni Járásbíróság azt a 33 éves férfit, aki meg akart erőszakolni egy nőt Debrecenben. A támadó beismerő vallomásában részletesen elmondta, mi és hogyan történt.
Vágólapra másolva!

Ahogy írtuk, augusztus 8-án egy támadást jelentettek a Debreceni Rendőrkapitányságon egy közösségi oldalon terjedő bejegyzés alapján. Július 30-án 2 óra körül a helyi Erzsébet utcai buszmegállóban egy részeg férfi felfigyelt egy nőre, aki telefonnal a kezében sétált a Nagyállomás felé. Elhatározta, hogy megerőszakolja. Követni kezdte. Amikor elsétált mellette, úgy tett, mintha a busz menetrendjét nézné. A nő tovább sétált, a férfi pedig követte és körülbelül 50 méter után utolérte.

Hátulról átkarolta és lefogta, majd ráfogott a telefonáló nő mobiljára, hogy megszakítsa a hívást. Aztán megragadta a nő nyakát.

Fizikai erőfölényét kihasználva felemelte rémült áldozatát, akinek nem volt ellene más fegyvere, csak sikítani tudott.

A férfi úgy tervezte, hogy az Erzsébet utca melletti bérházak felé vonszolja a nőt, és ott fogja megerőszakolni. Métereken át cipelte. Mivel kiszemelt áldozata nem hagyta abba a kiabálást, a támadó meggondolta magát. Elengedte a nőt és elszaladt a Nagyállomás felé.

ezt a férfit keresték a debreceni rendőrök Forrás: Origo

A nyomozók hamar rájöttek, hogy egy Hosszúpályiban élő férfi lehet a támadó. Augusztus 16-án a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével Kecskemét közelében elfogták a 33 éves férfit, aki gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális erőszak kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

A férfit gyorsan bíró elé állították. Az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság ma határozott a támadó ügyében.

A férfit szexuális erőszak kísérletében bűnösnek találta, amiért 2 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is.

Dr. Süvöltős Zsuzsa bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a férfi büntetett előéletű, mert egyszer elítélték már tárgyi súlyú vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt, emellett részeg volt a támadás pillanatában. Azt viszont enyhítő körülményként értékelte, hogy részletes beismerő vallomást tett, megbánó magatartást tanúsított és nem fejezte be, amit elkezdett, vagyis azt, hogy végül nem erőszakolta meg a nőt. A Debreceni Járásbíróság ítélte nem jogerős, mert az ügyész három munkanap gondolkodási időt kért, míg a férfi és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.