Itt van Ukrajna minden eddiginél veszélyesebb követelése

Horizontal
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a davosi Világgazdasági Fórumon
Vágólapra másolva!
Kuleba szerint minden új szankció hozzájárul Putyin hadigépezetének a forrásoktól történő megfosztásához és további életek megmentéséhez. Tudósításunk a háborúról itt olvasható.
Vágólapra másolva!

Az ukrán kormány vasárnap további fegyvereket és Moszkva elleni szankciókat kért a nemzetközi közösségtől, miután hajnalban ismét orosz támadás célpontja volt Kijev egyik, a városközponthoz közel található negyede - írja a Mandiner.

A támadásban legalább négy ember megsebesült. A hét legfejlettebb ipari országot tömörítő G7-csoport vasárnaptól Bajorországban tartja csúcstalálkozóját.

- írta a Twitteren Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, aki szerint „le kell győzni a beteges orosz imperializmust".

Kijevet június eleje óta megkímélték az orosz tüzérségi támadásoktól. Vitalij Klicsko kijevi polgármester bírálta, hogy meg akarják félemlíteni az ukránokat a NATO-csúcs közeledtével.

Dmitro Kuleba, ukrán külügyminiszter Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az észak-atlanti szövetség állam- és kormányfőinek találkozója kedden kezdődik Madridban.

„Rendkívül fontos, hogy az e heti csúcstalálkozójukon a G7 és a NATO tanújelét adják, hogy az Ukrajna megvédelmezése iránti eltökéltségük soha nem lesz gyengébb", mint Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna megszállására irányuló szándéka - írta Kuleba egy véleménycikkben Liz Truss brit külügyminiszterrel közösen.

A miniszter ismételten szorgalmazta a „nehézfegyverek szállításának növelését és felgyorsítását", a szankciók keményítését mindazokkal szemben, akik „részt vesznek Putyin háborújában", valamint az orosz energiaimport leállítását.

és „minden új szankció hozzájárul Putyin hadigépezetének a forrásoktól történő megfosztásához és további életek megmentéséhez" - írta Kuleba.