Szergej Lavrov: Az Egyesült Államok a tűzzel játszik Tajvan körül

Orosz–kínai egyetértés a szigetország kérdésében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 25. 9:43
LAVROV, Szergej
Moszkva, 2022. június 6. Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter internetes sajtóértekezletet tart Moszkvában 2022. június 6-án. Lavrov 6-án és 7-én Szerbiába látogatott volna, de az Ukrajna elleni orosz támadás miatt Montenegró, Észak-Macedónia és Bulgária lezárta légterét az orosz külügyminisztert szállító repülõgép elõtt. MTI/AP/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata Fotó: -

Orosz–kínai egyetértés a szigetország kérdésében.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton az ENSZ Közgyűlésén élesen bírálta az Egyesült Államokat.

– Tajvan körül a tűzzel játszanak. Ráadásul katonai támogatást ígérnek Tajvannak – mondta Lavrov.

A Tajvan miatt kialakult feszültség azt követően fokozódott az Egyesült Államok és Kína között, hogy Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke augusztusban Tajvanra látogatott. Ezt nagyszabású kínai hadgyakorlatok követték, Joe Biden amerikai elnök pedig ígéretet tett Tajvan védelmére.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Kína mellé állt Tajvan ügyében. – Szándékunkban áll szilárdan ragaszkodni az „egy Kína” elvhez – jelentette ki a múlt héten. – Elítéljük az Egyesült Államok és csatlósainak provokációit a Tajvani-szorosban – tette hozzá.

Lavrov azzal is vádolta Washingtont, hogy szankciókkal próbálja az egész világot a saját hátsó udvarává tenni.

– Ez színtiszta diktatúra, illetve kísérlet annak kikényszerítésére – jelentette ki.

 

Borítókép: Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter internetes sajtóértekezletet tart Moszkvában 2022. június 6-án. Lavrov 6-án és 7-én Szerbiába látogatott volna, de az Ukrajna elleni orosz támadás miatt Montenegró, Észak-Macedónia és Bulgária lezárta légterét az orosz külügyminisztert szállító repülőgép előtt. (Fotó: MTI/AP/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.