RETRO RÁDIÓ

Már a hétvége előtt felborítja a közlekedést a Nemzeti Vágta





A hétvégén rendezik meg a 15. Nemzeti Vágtát, amely miatt lezárásokra kell számítani, de mutatjuk, mi lesz még szeptember 27-én.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.27.
I. kerület VI. kerület XIII. kerület XIV. kerület ez lesz ma

Lovak vágtázásától lesz hangos hétvégén Budapest

Az idén 15 éves Nemzeti Vágtát október 1–2. között tartják a Hősök terén. Az idén jubileumát ünneplő rendezvény különleges programokkal várja a nézőket. A múltidézés, a 15 év legszebb pillanatainak felelevenítése mellett a jövő lovas generációja kapja a főszerepet. Az idei Vágta középpontjában a gyerekek és a fiatalok lesznek, a cél pedig a hagyományaink továbbörökítése, valamint a lovas sportok, a lovaglás népszerűsítése a következő nemzedék számára.

Hétvégén Nemzeti Vágta a Hősök terén, lezárások nehezítik az autósok életét Fotó: Metropol/NZ

A Nemzeti Vágta legérdekesebb programjai

A szervezők október 1–2. között számos érdekességgel készülnek azok számára, akik kilátogatnak a Hősök terére. A részletes program a vagta.hu oldalon található meg.

  • Október 1-jén 18.00–18.30 között tartják a Történelmi lovasgálát,
  • Vasárnap 13.40–13.50 között rendezik meg a Jótékonysági sztárfutamot,
  • Október 2-án 14.25–14.40 között 1848–49-es csatajelenet-bemutatót lehet megtekinteni.
  • Már ma elkezdődnek a lezárások a Vágta miatt

    A Nemzeti Vágta előkészületei miatt mától forgalomkorlátozásokra kell számítani Terézvárosban, valamint Zuglóban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, valamint fokozott figyelemmel közlekedjenek!

    Tilos megállni:

  • Ma 21 órától október 3-án 20 óráig: a XIV. kerületben, a Verona angyalai utcán,
  • Holnap 8 órától október 4-én 20 óráig: a XIV. kerületben, az Olof Palme sétány mindkét oldalán a Hősök tere és a Verona angyalai utca között,
  • Szeptember 30-án 16 órától október 3-án 6 óráig: a XIV. kerületben a Hősök terén körben, a Műjégpálya előtti szervizúton, valamint az Állatkerti körút mindkét oldalán a Hősök tere és a Gundel Károly út között,
  • Szeptember 30-án 8 órától október 3-án 6 óráig: a VI. kerületben az Andrássy út mindkét oldalán, a szervizúton is, a Hősök tere és a Bajza utca között.
  • Lezárják:

  • Szeptember 30-án 6 órától október 1-én 16 óráig: a XIV. kerületben, a Hősök terén 1-1 forgalmi sávot (de a közlekedés biztosított),
  • Szeptember 30-án 16 órától október 3-án 6 óráig: a VI. és XIV. kerületben a Hősök terét, a Kós Károly sétányt, az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hősök tere között.
  • Folytatódik az esős időjárás

    Párás, ködös idővel indul a kedd reggel, a felhőzet csak néhol szakadozik majd fel. Emiatt ma többfelé kell számítani esőre, záporra, valamint zivatarra is. A Dunántúlon helyenként élénk, néhol erős széllökések lehetnek. Délután 15-23 fokra van kilátás, az északnyugati tájakon lesz hűvösebb. Szerdára javul hazánk időjárása és csapadékra nem kell majd számítanunk. Bár eső már nem lesz, de a délnyugatira forduló szél megélénkül, egyes helyeken pedig feltámad majd. Délután 14–20 közötti maximumok lehetnek.

    A napsütéssel holnapig várni kell, ma még marad a csapadékos idő Fotó: Metropol/MK

    Lezárják a Bajza–Bulcsú alagutat

    Szeptember 27-én filmforgatás miatt 8.30–11.30 között nem lehet majd használni a Bajza–Bulcsú alagutat. A XIII. kerületi Bulcsú utcát a VI. kerületi Bajza utcával összekötő gyalogos-kerékpáros alagutat nemrég újították fel, amit a háromórás lezárás után újra lehet majd használni.

    Kedden három órára le lesz zárva a Bajza–Bulcsú alagút Fotó: BKK

    Rövidebb ideig tart nyitva az Országos Széchényi Könyvtár

    Ma rendezvény miatt 20 óra helyett korábban, 17 órakor bezár az Országos Széchényi Könyvtár. Az intézmény szerdán újra a megszokott nyitva tartás szerint várja a vendégeket.

    Ma van az idegenforgalom világnapja

    Az idegenforgalmi szervezet határozata alapján 1980 óta minden évben ezen a napon ünneplik az idegenforgalom világnapját. A jeles nap célja, hogy segítse a turizmus fejlődését.

    Ma az idegenforgalmat ünnepeljük Fotó: Magyar Nemzet

    Ma van a vasút születésnapja

    1825. szeptember 27-én tartják a vasút születésnapját annak emlékére, hogy 1825-ben ezen a napon nyitották meg a világ első közforgalmú, menetrendszerű vasútját Stockton és Darlington között.





    Ezeket olvastad már?
    „Rám fért már a pihenés” – ezt tervezi Zoltán, a csepeli hajléktalan, akinek 4 hónap után van végre hol aludnia

    „Rám fért már a pihenés” – ezt tervezi Zoltán, a csepeli hajléktalan, akinek 4 hónap után van végre hol aludnia

    Szerdától újra változnak az üzemanyagárak

    Szerdától újra változnak az üzemanyagárak

    Elvesztették a csatát – így látják a nyugat-európai gazdák

    Elvesztették a csatát – így látják a nyugat-európai gazdák

    Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

    Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás