Összevissza hazudnak a migránsok a menedékjog megszerzéséért

A legtöbb migráns a koráról hazudik. Akad azonban olyan bevándorló is, aki igyekszik eltitkolni korábbi bűncselekményeit. Egy afgán férfiról például kiderült, hogy Ausztriából Nagy-Britanniába akart szökni, mert nemi erőszakkal és gyilkossággal vádolták.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 01. 15. 18:03
null
Grodno, 2021. november 26. A BelTa fehérorosz állami hírügynökség által közreadott kép illegális bevándorlókról a lengyel-fehérorosz határátkelõ közelében létesített Bruzgi migránsközpontban Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök látogatása idején 2021. november 26-án. Lengyelország, Lettország és Litvánia határához hónapok óta migránsok ezrei érkeznek Fehéroroszország felõl. MTI/EPA/BelTa/Makszim Gucsek Fotó: Makszim Gucsek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevett szokás a migránsoknál, hogy valótlan adatokat adnak meg magukról a hatóságoknak. A 2016 óta Nagy-Britanniába érkező illegális bevándorlók kétharmadáról derült ki, hogy hamisan vallották magukat gyerekkorúnak.

Svédországban tavaly hétezer afgán migránsból ötezer hazudott az életkoráról, és csak később derült ki, hogy valójában felnőttek.

A bevándorlók így akarták elérni, hogy beengedjék őket az országba vagy hogy elkerüljék a kitoloncolást.

Ausztriában a muszlim bevándorlók egy része nemcsak az életkorát próbálta meg eltitkolni, hanem azt is, hogy korábban bűncselekményt követett el. 

Egy afgán férfiról például kiderült, hogy azért akart Angliába szökni, mert Ausztriában csoportos nemi erőszakkal és gyerekgyilkossággal vádolták. A hatóságok szerint a 23 éves migráns három társával együtt droggal elkábított egy 13 éves lányt, ezután csoportosan megerőszakolták, végül meggyilkolták. A kislány testétől úgy próbáltak megszabadulni, hogy szőnyegbe tekerték és a szemetesbe dobták. A férfi ezután Londonba menekült, a hatóságoknak hamis nevet adott meg, és egy migránsszállóban próbált meg elbújni.

A brit rendőrség később megtalálta a férfit, akinek a sorsáról még mindig nem döntöttek. Az is kiderült, hogy az ügyben gyanúsított négy afgán közül három már a gyilkosság idején is illegálisan tartózkodott az országban, mert korábban elutasították a menedékjogi kérelmüket. Ráadásul a fellebbezési eljárások miatt még mindig nem tudják visszatoloncolni őket Afganisztánba.

Nem mindenki találta bűnösnek az afgán migránsokat. Miután az OE24 című osztrák portál beszámolt az ügyről, az Alerta Feminista nevű szélsőbaloldali aktivistacsoport a lap több munkatársát is megtámadta. Azzal vádolták az újságírókat, hogy rasszista tudósításokat gyártanak.

Borítókép: Illegális bevándorlók a lengyel–fehérorosz határátkelő közelében (Fotó: MTI/EPA/BelTa/Makszim Gucsek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.