Elon Muskot szexuális zaklatással vádolta meg a SpaceX egyik légiutas-kísérője – írja a Business Insider.

A lap értesülései szerint még

2018-ban a Musk által alapított cég 250 ezer dollárt fizetett egy légiutas-kísérőnek, hogy rendezze az üzletemberrel szembeni szexuális visszaélés miatti keresetét.

January 19, 2020 - Kennedy Space Center, Florida, United States - SpaceX CEO Elon Musk prepares to depart a press conference following the successful In-Flight Abort Test of the SpaceX Falcon 9 rocket and Crew Dragon capsule on January 19, 2020 at the Kennedy Space Center in Florida.  (Photo by Paul Hennessy/NurPhoto) (Photo by Paul Hennessy / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Paul Hennessy / NurPhoto via AFP

Az érintet személy légiutas-kísérő személyzet tagjaként dolgozott szerződéses alapon a SpaceX vállalati repülőgépflottájánál. A lap birtokába került dokumentumok szerint az alkalmazott azt állította, hogy egy magángépen utazva

Musk elővette a nemi szervét, beleegyezése nélkül megdörzsölte a nő lábát, és felajánlotta, hogy vesz neki egy lovat, ha erotikusan megmasszírozza.

Az állítólagos incidens 2016-ban történt, a történetben szereplő részletek a nő elmondásából derültek ki, valamint más dokumentumokból, például e-mailes levelezésekből származnak. A Business Insiderhez eljuttatott dokumentumok szerint a nő beszámolt a barátjának arról is, hogy miután elvállalta a légiutas-kísérői állást, arra ösztönözték, szerezzen masszőrképzést, hogy Muskot később meg tudja masszírozni, ha kell.

A lap megkereste Muskot, aki több időt kért a válaszadásra, majd azt közölte, hogy „sokkal több van ebben a történetben”, mint amennyi eddig kiderült.

Ha hajlamos lennék a szexuális zaklatásra, nem valószínű, hogy 30 éves pályafutásom során ez lett volna az első eset, ami a napvilágra kerül

– írta, és hozzátette, hogy „politikailag motivált” az egész történet.

Korábban a VG megírta, hogy azt írta a Twiterre, hogy a politikai támadások drámai mértékben fognak fokozódni ellene, majd arról is írt, hogy noha eddig a demokratákra szavazott, ennek vége, mostantól a republikánusokat fogja támogatni a voksolás idején.