RETRO RÁDIÓ

Ne a családok fizessenek, hanem azok a cégek, akik indokolatlanul árat emeltek - Videó!





Döntött a kormány: nem a családok, hanem a multik fizetik meg a háborús válság árát. A Metropol az utca emberét kérdezte, mit gondol erről.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.26.
háborús szorongás

A magyarok 79 százaléka támogatja, hogy a kormányzat különadót vessen ki azokra a vállalatokra, amelyek extraprofitra tettek szert, hogy az így keletkező bevételek segítségével hosszú távon is fenntarthatóvá váljon a rezsicsökkentés – derül ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Orbán Viktor szerdán többek között bejelentette, hogy: A kormány ezért úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. Ezek az intézkedések időben korlátozottak: két évre, 2022-re és 2023-ra vonatkoznak - mondta korábban a kormányfő.

Van, aki a háború átterjedésétől fél, más a gazdaság miatt aggódik, sokan pedig az égbe szökő árakat tartják az igazi problémának. A teljes videót cikkünk végén találod.

Varga Istvánné és György Lászlóné: Hogy minket is megtámadnak

  • „Hát hogy idejönnek, és megtámadnak minket. Ettől félünk. Az árak azért följebb mentek… De majd most jön a nyugdíjemelés júliusban, kicsivel többet kapunk. Annyival könnyebb lesz.”
  • Katalin: Ez mindenkit érint

  • „A veszélyhelyzet most mindenkit érint. Háború van a szomszédban, nem mehetünk mellette el csak úgy.”
  • Ragányi Richárd: Nem tudom felfogni a 70 éves fejemmel

  • „Az emberek élete forog kockán. Engem érint, ugye az árak az égbe szöknek, és nem tudom, mi várható majd a jövőben. Borzasztó, amik vannak. Nem tudom felfogni ezzel a 70 éves fejemmel. Nem tudom, mi lesz. Itt a baloldallal nagyon nem vagyok kibékülve. A bal kezemet ugyanúgy nem használom, de borzasztó, amiket ők mondanak vagy csinálnak.”
  • Ani: Nem véletlen a nagy infláció

  • „Attól félek, hogy nehogy átterjedjen ide a mi országunkra is az egész. Figyelem mindig a híradásokat, de csak ettől félek, hogy ne kerüljön ide Magyarország területére is. Biztos, hogy nagyon rossz hatással van az egész gazdaságra nézve, nem véletlen, hogy van az a nagy infláció az egész országban. Bízzunk, reménykedjünk a legjobbakban.”
  • Fotó: Metropol

    Nagy Zsuzsanna: Mindennek emelkedik az ára

  • „Elsők között segítettünk az ukrán népen, de valahogy mégis támadás ér minket ez ügyben. Jól indult ez szerintem, a segítőkészség, de mégis valahogy a visszájára fordul. Aggaszt engem, hogy ebből mi lehet, mi következhet. Az áremelkedések minket is érintenek. Nagyon sok nyersanyagot kapunk Ukrajnából, például a vas-acél termelés, technikai eszközök, nyersanyagok, késztermékek – ezekre mindre kivetítődik az áremelkedés.”
  • Mária és Bea: Még nem éltem meg háborút, de elég volt a filmekben

  • „A biztonságunk aggaszt minket a leginkább. Én még nem éltem meg háborút, de elég volt a filmekben. Sajnáljuk az érintetteket, és bízunk benne, hogy nem fajul odáig a dolog, hogy világháború legyen belőle. Azt látjuk, hogy az árak emelkednek, ezt érzékeljük a saját bőrünkön. Azt mondja az ember, hogy még ez a legkisebb rossz. Nem mindegy, hogy milyen életszínvonalon él az ember.”
  • Csányi Imre: Meglátjuk, milyen intézkedéseket hoznak

  • „Különösebben nem érint minket szerencsére. Tudomásul vettük, ez van, nem tudunk mit csinálni. Majd meglátjuk, mi lesz ennek a következménye, milyen intézkedéseket hoznak.”
  • Zsolnai Tünde: Szerintem nem a háború miatt nőnek az árak

  • „Mennyit észlelünk ebből? Azon kívül, hogy az elején jöttek a menekültek, szerintem nem sokat. Az áremelkedéseknél sajnos mindenre hivatkoznak, hogy a háború miatt van, de szerintem ennek ehhez semmi köze.”
  • Judit: Józan dolog, amit eddig a kormány tett

  • „Nem hiszem, hogy a mi kormányunkon múlna, mi lesz ebből. Eddig ami nálunk történt ezzel kapcsolatban, az szerintem egy józan dolog.”
  • Orbán Viktor szerdán újabb intézkedéseket jelentett be, amiről bővebben itt olvashatsz.





    Ezeket olvastad már?
    „Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

    „Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

    Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás