RETRO RÁDIÓ

„Hagyták elrohadni” – arasznyi kődarabok potyogtak a Flórián téri felüljáróból – Videó!





Valóságos háborús övezetre hasonlít az egykoron szebb napokat megélt óbudai felüljáró Kórház utcai része, ahol nemrég tetemes mennyiségű kő szakadt le, és lepte el az aluljárót.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.27.
III. kerület balesetveszély

Továbbra is kritikus állapotban van a felüljáró, Karácsony Gergelyék azonban nem indítják el a felújítást. Az érintett felüljáró rekonstrukciója évek óta húzódik, pedig korábban már kivitelezési terv készült a felújításra, a munkálatok azonban még mindig nem kezdődtek el. A felüljáró nemcsak a járókelőkre életveszélyes, hanem az autósokra is. Súlyosbítja a helyzetet, hogy az aluljáróban található a római kori Fürdő Múzeum, ami ugyancsak jelentős veszélynek van kitéve.

A területen csak egy balesetveszélyt jelző tábla árválkodik. Maga az aluljáró egyébként rendkívül forgalmas a helyiek számára, több kisebb bolt, trafik, és lottózó is üzemel ott /Fotó: Metropol/MK

A Metropol megkérdezte a budapestieket, mi a véleményük a Flórián téri felüljáró állapotáról és arról, hogy szerintük időszerű lenne-e a felújítás.

Mária: Főleg idős emberek járnak az aluljáróban. Ők különösen ki vannak téve a veszélynek, mivel nem tudnak gyorsan elszaladni, ha elkezd omlani a mennyezet. Szerintem csak akkor fog történni változás, amikor már késő lesz.

Fotó: Metropol/MK

Ferenc: Hagyták elrohadni a Flórián téri felüljárót! Mindennap használom, aggódom, mert úgy néz ki, hogy bármelyik pillanatban leszakadhat.

Fotó: Metropol/MK

Katalin: Ha nem lett volna elkerítve a terület, észre se vettem volna a törmeléket. Nem gondolom azt, hogy egyhamar felújítanák, már nagyon régóta ilyen rossz állapotban van.

Fotó: Metropol/MK

De ki a felelős és miért nem újították fel a felüljárót?

A felüljáróért hivatalosan a Fővárosi Önkormányzat felel, mivel hivatalosan az ő fenntartásuk alá tartozik. Mint ismeretes, Tarlós István főpolgármester ideje alatt a városvezetés elkezdte a Flórián téri felüljáró felújításának az előkészítését, amit sikerült teljes mértékben befejezni. Karácsonyéknak már csak biztosítaniuk kellett volna rá a forrást. Ez azóta sem történt meg. Az ügyben kerestük a hivatalt, többek között azt szerettük volna megtudni, hogy meddig tart az érintett terület lezárása, valamint, hogy mikorra kerülhet sor a felüljáró időszerű és teljes rekonstrukciójára. Megkeresésünkre lapzártánkig nem reagáltak.

Ottjártunkkor még mindig kordonokkal volt körbevéve a terület, jól látszottak még a földön levő kődarabok is, amiket azóta sem takarítottak el / Fotó: Metropol/MK

A tervek rég kész vannak, de Karácsony nem indítja el a felújítást

Mint emlékezetes, Bús Balázs, Óbuda volt Fideszes polgármestere nyílt levélben fordult a Flórián téri felüljáró kapcsán Karácsony Gergely főpolgármesterhez. Az építmény ugyanis életveszélyes állapotban volt már akkor is, 2021-ben. A szerkezetről betondarabok hulltak le, és veszélyeztették a gyalogosok, a kerékpárral közlekedők és az autósok testi épségét. A kormánypárti politikus azt kérte tavaly tavasszal a főpolgármestertől, hogy az haladéktalanul lásson munkához, és valósítsa meg a kész terveket. Karácsony azonban nem foglalkozott a levéllel, sem a lakosság érdekeivel. Egyetlen kapavágás sem történt azóta az ügyben.





Ezeket olvastad már?
Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás