Az ukránok egy európai uniós országot fenyegetnek

BM-21 Grad, rakéta, Grad, rakétavető, sorozatvető, Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború
A BM-21 'Grad' multiple rocket launcher fires at Russian position in eastern Ukraine on September 22, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Juan BARRETO / AFP)
Vágólapra másolva!
Írásban nyilatkozott a Die Weltnek a távozó ukrán nagykövet, Andrij Melnyk. A berlini nagykövet korábban már több botrányt is okozott, "sértődött májas hurkának" nevezte Olaf Scholz német kancellárt, seggfejnek a Bundestag külügyi bizottságának elnökét, és az ukrán náci vezér Sztyepan Banderát mentegette. Most újabb fegyvereket követelt.
Vágólapra másolva!

Őrült beszédével Putyin minden reményt eloszlatott azzal kapcsolatban, hogy még lehet tárgyalni ezzel az Oroszországgal. Németországnak ezért nem kell feleslegesen aggódnia amiatt, hogy Putyint túlzottan provokálja és sarokba szorítja. A szövetségi kormánynak legkésőbb most mindent a katonai kártyára kellene tennie, és Ukrajnát haladéktalanul fel kell szerelnie minden fegyverrendszerrel, beleértve a Leopard harckocsit is. Ráadásul a közlekedésilámpa-koalíciónak vezető szerepet kell játszania a Putyin-rezsim elleni legszigorúbb szankciók bevezetésében, hogy térdre kényszerítsék (....) Nagyon fájdalmas büntetőintézkedéseknek kell most következniük, amelyek valóban fájni fognak Oroszországnak. Felszólítom a kancellárt és a közlekedési lámpát, hogy tegyen félre minden korábbi vonakodást és kételyt, és végre határozottan lépjen fel annak érdekében, hogy megsemmisítő katonai és gazdasági vereséget mérjen Oroszországra" - írta Melnyk a Die Weltnek.

Vagyis az ukránoknak nem elegek az eddigi őrült brüsszeli szankciók.