Itt az elképesztő terv, amellyel Oroszország meg akarja nyerni a háborút

Szergej Szurovikin
Vágólapra másolva!
Orosz lapértesülések szerint Szergej Szurovikin, az ukrajnai katonai műveletek parancsnoka új stratégiával állt elő, amely a nagy pontosságú tüzérségi csapásokon alapul. Az új harcmodor meglepte az ukrán erőket és az orosz hadsereg eredményesen veszi fel velük a harcot.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt héten az orosz erők több települést is visszafoglaltak az ukrán hadseregtől. A kijevi kormány fegyveres alakulatait Perse Travnyából, Belogorovkából, Andrejevkából és Kurdyumovkából űzték ki. Az orosz hadsereg szerint rengeteg a sebesült az ukrán oldalon, amellyel már nem tudnak megbirkózni.

A környékbeli kórházak, iskolák tele vannak sebesült katonákkal, kevés az ápoló és a gyógyszer.

Szergej Szurovikin (a kép illusztráció) Forrás: The Telegraph

Az oroszok a teljes fronton támadják az ukrán állásokat, több települést is sikerül az ellenőrzésük alá vonni. Katonai szakértők szerint Szurovikin új taktikája arra sarkalja a NATO és az EU vezetőit, hogy átgondolják a nagy hatótávolságú tüzérségi eszközök szállítását Ukrajnának. Az infrastruktúrák célzott támadása jó eredményeket hozott az orosz hadseregnek, jelentős területeket bénítottak meg Ukrajnában, amellyel nehezítik az ukrán hátország életét.