15 év börtönt is kaphat Joe Biden fia

JOE BIDEN, HUNTER BIDEN, politika, amerikai elnök, fia, Dél-Karolina, templom
US President Joe Biden (L) waves alongside his son Hunter Biden after attending mass at Holy Spirit Catholic Church in Johns Island, South Carolina on August 13, 2022. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)
Vágólapra másolva!
Egyre közelebb kerül a börtönhöz Hunter Biden. Az amerikai elnök botrányos ukrán, kínai és egyéb korrupt üzleteket lebonyolító fia ellen egy ügyben nagy nehezen elkészült a vádirat. A republikánusok egy különleges ügyész kijelölését követelik, mert szerintük csak így lehetne visszaállítani a bizalmat az amerikai igazságszolgáltatásban. Ha bebizonyosodik Hunter Biden bűnössége akkor adóügyei és hamis tanúvallomás ítélhetik el.
Vágólapra másolva!

Hatalmas korrupció, befolyással üzérkedés

Az Origo folyamatosan nyomon követte Joe Biden fiának kétes ügyeit. Kiderült az a számtalan információ és bizonyíték alapján, hogy a Biden család végtelenül korrupt, azonban mégis érinthetetlen. A 2020-as amerikai elnökválasztási kampány során a New York Post részletesen bemutatta a Biden család kétes és sötét ügyleteit. ezek kiterjedtek pénzmosásra, külföldi befolyásszerzésre, befolyással való üzérkedésre és kétes kínai és ukrajnai érdekeltségekre amiről az Origo többek között itt, itt, itt és itt írt.

Joe Biden amerikai elnök és a fia, Hunter Biden. Forrás: AFP/Nicholas Kamm

Erre úgy kerülhetett sor, hogy Hunter Biden egy Delaware állambeli szervízben felejtett egy kényes információkat tartalmazó laptopot. A botrányos információk gyorsan terjedni kezdtek, azonban a Twitter és a Facebook azonnal cenzúrázta az erről szóló cikkeket és bejegyzéseket. Mark Zuckerberg később elismerte, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) utasítására cselekedtek.

Korábban két számítógépes biztonsági szakértő megvizsgálta a laptopról származó több ezer e-mailt, és a Google és más technológiai cégek kriptográfiai aláírásai alapján hitelesnek ítélték meg a számítógép tartalmát.

Az ügy során kiderült, hogy rengeteg bűncselekményt követett el Hunter Biden, akit egyfajta ügyvivőként lehet jellemezni a botrányos ügyletekben. Ha összerakjuk a mozaikokat akkor az a kép rajzolódik ki, hogy az elnök a fiát használta a korrupciós ügyek végrehajtására.

Másfelől ez a fia számára is kifizetődő együttműködés volt, hiszen tetemes vagyonra tehetett szert.

Hunter és Joe Biden Forrás: Origo

A nyomozás és a politikai szálak

Az ifjabb Biden ellen már 2018 óta nyomoznak, de az eljárás kínosan lassan zajlik, és az ügyészek feltűnően visszatartják az információkat. Nyáron névtelen források a Fox Newsnak azt mondták, hogy az Igazságügyi Minisztérium a félidős választások előtt nem akarja, hogy vádemelés történjen, mert ez állítólag ellentétes a belső politikájukkal.

Egészen elképesztő módon azzal is érveltek, hogy a vádakat gyengítheti, hogy az elnök fia drogfüggő, mert ezt az ügyvédek mentő körülményként használhatják fel.

Elegendő bizonyítékot összegyűjtöttek a nyomozók

A The Washington Post most arról ír névtelenül nyilatkozó tisztségviselőkre hivatkozva, hogy a Hunter Biden ellen nyomozó szövetségi ügynököknek sikerült elegendő bizonyítékot összegyűjteni ahhoz, hogy adóügyi bűncselekményekkel és egy fegyvervásárlással kapcsolatos hamis vallomással vádolják meg. Az elnök fia nem vehetett volna lőfegyvert, mert a vásárlás időpontjában crack-kokain függőségben szenvedett, ez pedig kizáró ok. Vagyis hazudott a Alkohol- és Dohánytermékek, illetve Lőfegyverek Forgalmával Foglalkozó Irodának( ATF) a háttérellenőrzés során.

Hunter Biden közismerten drogproblémákkal küzd. Forrás: shutterstock.com

A másik vád szerint nem vallotta be a tengerentúli vállalkozásaival kapcsolatos jövedelmeit. Ez azért érdekes, mert a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján kezdetben a szövetségi nyomozók sokkal több vádpontban nyomoztak ellene, végül azonban csak ennyi maradt.

Most már a vádemelés a delaware-i kerületi ügyészen múlik. Adócsalásért maximum 5 év büntetés szabható ki, míg a lőfegyverrel kapcsolatos hamis nyilatkozat esetében a maximálisan kiszabható büntetés akár 10 év is lehet.

Merrick Garland igazságügyminiszter (az amerikai jogrendben ő a főügyész is) a hatalmas politikai érdeklődés miatt védekezésre kényszerült az ügyben. Arra hivatkozik, hogy az ügyet vizsgáló delaware-i kerületi ügyészt 2017-ben Donald Trump kormányzata nevezte ki. Garland azt állította, hogy nem gyakorolnak rá nyomást.

Ez meglehetősen komikusan hangzik azok után, hogy a Washington Postnak nyilatkozó források elmondták, a nyomozás azért tartott ilyen sokáig, mert az Igazságügyi Minisztérium utasítására minden adóvádat a minisztérium adóügyi részlegének jóvá kell hagynia.

A republikánusok különleges ügyészt követelnek

A hatóságokban megrendült bizalom visszaállításának érdekében a republikánus képviselők és szenátorok azt követelik a Biden-kormánytól, hogy nevezzenek ki egy különleges ügyészt - akárcsak Trump esetében - aki átveszi a vizsgálatot Hunter Biden ügyével kapcsolatosan.

Az igazságügyi miniszter úgy döntött, hogy nem tesz ilyen kinevezést és ezután az esetet a delaware-i ügyésznél hagyta. Így az ügy sokkal kisebb nyilvánosságot kap, és az ügyésznek is kisebb a hatásköre.

A republikánusok szigorúbb vizsgálatot követelnek a Biden-kormányzattól. Forrás: Jackelberry/Pixabay

A republikánusok kijelentették, hogy a novemberi időközi választás után ha visszaszerzik a képviselőházat és a szenátust is, akkor átfogó vizsgálatot fognak folytatni Hunter Biden ellen.

"Fiam, Hunter"

Szeptemberben bemutatták a Robert Davi által rendezett "Fiam, Hunter" című filmet, amely átfogóan feldolgozza Joe Biden és Hunter botrányos ügyeit. A filmet Hunter laptopja alapján készítették és az összes általa elkövetett bűncselekmény bemutatják egy játékfilm formájában.

A film a Breitbart forgalmazásában jelent meg és a leírásában ez olvasható :