Ettől félt a Nyugat: itt van Kína félelmetes bejelentése

diplomacy Horizontal PRESIDENT OF THE REPUBLIC HANDSHAKE SIGNING OF AN AGREEMENT
(FILES) In this file photo taken on September 11, 2018, Russia's President Vladimir Putin (R) shakes hands with his Chinese counterpart Xi Jinping during a signing ceremony following the Russian-Chinese talks on the sidelines of the Eastern Economic Forum in Vladivostok. - Chinese President Xi Jinping begins a state visit to Russia on March 20, 2023, a trip Beijing has touted as a "visit for peace" as it seeks to play mediator in Vladimir Putin's war in Ukraine. (Photo by SERGEI CHIRIKOV / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Kína bejelentette, hogy több fronton is hajlandó együttműködni az orosz hadsereggel a jövőben - írja a Reuters. A két hatalom lépése hosszú távon átrajzolhatja a katonai erőviszonyokat a most kialakulóban levő új világrendben.
Vágólapra másolva!

Kína közölte, hogy hadserege kész együttműködni az orosz hadsereggel a stratégiai kommunikáció és koordináció erősítése érdekében - közölte csütörtökön a kínai védelmi minisztérium.

Számos stratégiai kérdésben megállapodott a két vezető Forrás: AFP/Sergei Chirikov

A két ország együtt dolgozna a globális biztonsági kezdeményezések megvalósításában - mondta Tan Kefei, a kínai védelmi minisztérium szóvivője sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy a két ország elmélyítené „a katonai bizalmat, és közösen védenék a nemzetközi tisztességességet és igazságosságot”.

Továbbra is közös tengeri, légi járőrözést és közös hadgyakorlatokat fognak szervezni a jövőben.

Hszi Csin-ping kínai elnök nemrég Oroszországba látogatott, ahol Vlagyimir Putyin elnökkel találkozott. A maratoni látogatás során a két vezető egy sor stratégiai kérdésben megállapodott.