Megdöbbentő, mi került a talált tárgyak osztályára a Szigeten

Sziget fesztivál, Sziget, 2022, vegyes, csajok, galéria
Vágólapra másolva!
Minden évben érdekes témaként szolgálnak a fesztiválok talált tárgy részlegei. Az idei Szigeten is hagytak el megdöbbentő dolgokat. A legextrémebb talán egy kiskutya, amely a Sziget Fesztiválon várja gazdája jelentkezését.
Vágólapra másolva!

A Sziget történelme során adtak már le mankót, tolószéket, művégtagot, és néhány éve még egy hús-vér férfit is, akinek nem voltak iratai és józan sem volt, így valóban „elveszettnek" számított. Persze a két év kihagyás után visszatért fesztiválon most is egymást érték a talált tárgyak, és ismét egy élőlény volt a legkülönlegesebb elvesztett tulajdon.

Forrás: Rockstar Photographers

"Azzal kezdeném, hogy mi, a Sziget Fesztivál szervezői egy évek alatt kidolgozott rendszerben keressük a leadott tárgyak és egyebek gazdáit. Ebben segítségünkre vannak a különböző hivatalos szervek és számos ország külképviselete is. Nálunk a talált tárgyak időszaka a fesztivál után nagyjából egy hónapig kitolódik" – mondta a Borsnak Tóth Tibor, a Sziget szervezőirodájának szolgáltatási vezetője, aki azt is megosztotta, idén mi volt a legmeghökkentőbb dolog, amit elvesztett egy bulizó.

Hamarosan leolvasásra kerül majd a chipje, már ha van benne, de nem kezdjük el hirdetni a különböző felületeinken, mert tényleg nagyon aranyos, és félő, hogy sokkal több gazdája is akadna, mint azt gondolnánk."

A szakmai vezető azt is elárulta, mint minden évben, idén is a mobiltelefonjukat hagyták el a legtöbben, de sokan vesztették el a bankkártyájukat és az irataikat is.

A tapasztalatom pedig az, hogy a Szigeten tényleg mindenki, de legalábbis a többség, becsületes megtaláló, vagyis ha valaki elveszített valamit, nálunk tényleg jó eséllyel meg is találja – zárta Tóth Tibor.