RETRO RÁDIÓ

„Hagyták elrohadni” – arasznyi kődarabok potyogtak a Flórián téri felüljáróból – Videó!





Valóságos háborús övezetre hasonlít az egykoron szebb napokat megélt óbudai felüljáró Kórház utcai része, ahol nemrég tetemes mennyiségű kő szakadt le, és lepte el az aluljárót.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.27.
III. kerület balesetveszély

Továbbra is kritikus állapotban van a felüljáró, Karácsony Gergelyék azonban nem indítják el a felújítást. Az érintett felüljáró rekonstrukciója évek óta húzódik, pedig korábban már kivitelezési terv készült a felújításra, a munkálatok azonban még mindig nem kezdődtek el. A felüljáró nemcsak a járókelőkre életveszélyes, hanem az autósokra is. Súlyosbítja a helyzetet, hogy az aluljáróban található a római kori Fürdő Múzeum, ami ugyancsak jelentős veszélynek van kitéve.

A területen csak egy balesetveszélyt jelző tábla árválkodik. Maga az aluljáró egyébként rendkívül forgalmas a helyiek számára, több kisebb bolt, trafik, és lottózó is üzemel ott /Fotó: Metropol/MK

A Metropol megkérdezte a budapestieket, mi a véleményük a Flórián téri felüljáró állapotáról és arról, hogy szerintük időszerű lenne-e a felújítás.

Mária: Főleg idős emberek járnak az aluljáróban. Ők különösen ki vannak téve a veszélynek, mivel nem tudnak gyorsan elszaladni, ha elkezd omlani a mennyezet. Szerintem csak akkor fog történni változás, amikor már késő lesz.

Fotó: Metropol/MK

Ferenc: Hagyták elrohadni a Flórián téri felüljárót! Mindennap használom, aggódom, mert úgy néz ki, hogy bármelyik pillanatban leszakadhat.

Fotó: Metropol/MK

Katalin: Ha nem lett volna elkerítve a terület, észre se vettem volna a törmeléket. Nem gondolom azt, hogy egyhamar felújítanák, már nagyon régóta ilyen rossz állapotban van.

Fotó: Metropol/MK

De ki a felelős és miért nem újították fel a felüljárót?

A felüljáróért hivatalosan a Fővárosi Önkormányzat felel, mivel hivatalosan az ő fenntartásuk alá tartozik. Mint ismeretes, Tarlós István főpolgármester ideje alatt a városvezetés elkezdte a Flórián téri felüljáró felújításának az előkészítését, amit sikerült teljes mértékben befejezni. Karácsonyéknak már csak biztosítaniuk kellett volna rá a forrást. Ez azóta sem történt meg. Az ügyben kerestük a hivatalt, többek között azt szerettük volna megtudni, hogy meddig tart az érintett terület lezárása, valamint, hogy mikorra kerülhet sor a felüljáró időszerű és teljes rekonstrukciójára. Megkeresésünkre lapzártánkig nem reagáltak.

Ottjártunkkor még mindig kordonokkal volt körbevéve a terület, jól látszottak még a földön levő kődarabok is, amiket azóta sem takarítottak el / Fotó: Metropol/MK

A tervek rég kész vannak, de Karácsony nem indítja el a felújítást

Mint emlékezetes, Bús Balázs, Óbuda volt Fideszes polgármestere nyílt levélben fordult a Flórián téri felüljáró kapcsán Karácsony Gergely főpolgármesterhez. Az építmény ugyanis életveszélyes állapotban volt már akkor is, 2021-ben. A szerkezetről betondarabok hulltak le, és veszélyeztették a gyalogosok, a kerékpárral közlekedők és az autósok testi épségét. A kormánypárti politikus azt kérte tavaly tavasszal a főpolgármestertől, hogy az haladéktalanul lásson munkához, és valósítsa meg a kész terveket. Karácsony azonban nem foglalkozott a levéllel, sem a lakosság érdekeivel. Egyetlen kapavágás sem történt azóta az ügyben.





Ezeket olvastad már?
Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás