Drámai bejelentés: itt van Oroszország nukleáris válasza

Russian Armed Forces, Az Oroszországi Föderáció Fegyveres Erői, orosz katonák, orosz katona, speciális erők, fegyvereik, járműveik, fegyver, jármű, rakéta
6661918 29.09.2021 In this handout video grab released by Russian Defence Ministry, Russian missile cruiser Varyag and nuclear-powered cruise missile submarine Omsk launch naval anti-ship cruise missiles P-700 Granit and P-1000 Vulkan at a target ship in the Pacific Ocean during an exercise off the coast of Kamchatka, Russia. Editorial use only, no archive, no commercial use. Russian Defence Ministry (Photo by Russian Defence Ministry / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Marija Zakarova, az orosz külügyminisztérium szóvivője nemrég reagált a nyugati országok által megtett válaszlépésekre, miután Moszkva bejelentette, hogy taktikai atomfegyvereket szállítanak Fehéroroszország területére.
Vágólapra másolva!

Zakarova szerint a nyugati országok válasza egy olyan közönségnek szól, akik nincsenek tisztában azzal, hogy nukleáris területen a saját országuk milyen lépéseket tett a közelmúltban.

Aláhúzta, hogy a NATO-országok voltak azok, amelyek közös nukleáris gyakorlatokat tartottak évtizedeken át, kiemelve, hogy az Egyesült Államok Németországban, Belgiumban, Olaszországban, Hollandiában és Törökországban is állomásoztat atomfegyvereket, valamint folyamatosan modernizálják az ezen fegyverek szállítására szolgáló eszközöket.

Képünk illusztráció Forrás: Sputnik via AFP/Russian Defence Ministry

Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint a NATO-gyakorlatok oroszellenes mivoltát a Nyugat nem is próbálja titkolni, azonban Oroszország mind ez idáig türtőztette magát. Zakarova viszont figyelmeztetett arra, hogy a Nyugat által folytatott hibrid háború és a NATO, valamint az Egyesült Államok azon terve, hogy stratégiai vereséget mérjen Oroszországra, nem marad válasz nélkül.

"Fenntartjuk és a mai napig fenntartjuk azon jogunkat, hogy lépéseket tegyünk Oroszország és szövetségeseink megvédése céljából" - mondta.