Elképesztően perverz volt Hitler titkos magánélete

Hitler
Adolf Hitler és Eva Braun. Hitler a halála előtti napon vette feleségül a nála 23 évvel fiatalabb nőt
Vágólapra másolva!
Az amerikai pszichoanalitikus Walter Langer a következőket írta 1943-as bizalmas jelentésében Roosevelt elnöknek: Hitler elképesztően perverz és beteges szexuális viselkedése az anyjával és az apjával való diszfunkcionális kapcsolat következménye. Hitler képtelen volt valódi kapcsolódásra, a kutyáját, Blondie-t kivéve. A Spektrumon debütáló négyrészes „Hitler titkos magánélete" című dokumentumfilmből minden részlet kiderül.
Vágólapra másolva!

Betegesen szoros Ödipusz-komplexusos kapcsolatban állt az anyjával

Felnőttként Hitler hazudni, sőt ölni is hajlandó volt azért, hogy elrejtse családja múltját: a közeli rokonok közötti szexuális érintkezés ugyanis nem volt ritka a felmenői közt.

Adolf Hitler csecsemőként Forrás: Bundesarchiv/O.Ang.

Ennek köszönhetően sok volt a veleszületett rendellenesség, több rokona szellemileg visszamaradottan született, de nála is jelentkeztek eltérések: egyik heréje nem szállt le a hasüregből, emellett hypospadiasistól is szenvedett, vagyis húgycsöve nem a pénisze csúcsán, hanem annak tövénél helyezkedett el.

Hitler családjában gyakori volt a közeli rokonok közötti szexuális érintkezés, ami miatt több rokona is szellemileg visszamaradottan született Forrás: Popperfoto via Getty Images/Popperfoto

Ezeket az információkat pedig mindenáron titkolni akarta.

Apja, Alois Hitler egy alkoholista, nőcsábász vámtisztviselő volt, aki háromszor nősült,

és 9 gyereket nemzett élete során. Klara Pölzl-lel – Hitler anyjával - való házasságából az első 3 gyermek csecsemőként halt meg a belterjességnek köszönhetően, az anya így érthetően aggódott negyedik fiáért, Adolfért, akit egészen 4 éves koráig szoptatott, ami igen ritkának számított a 19. század végi Ausztriában.

Klara Hitler (született Klara Polzl) Adolf Hitler anyjának portréfotója 1890 körül Forrás: Getty Images/Three Lions

Természetellenesen szoros kötelék alakult ki anya és fia közt,

egyes történészek és pszichológusok szerint tipikus Ödipusz-komplexuson alapuló kapcsolat. Többek között ez is szerepelt Walter Langer több ezer oldalnyi összefoglalójában a Hitler bizalmasaitól származó információk között. Langer úgy vélte, tudja, mitől vált Hitler olyan szörnyeteggé, amilyennek a világ megismerte őt.

A brutális apa mint a kutyát, füttyentve hívta magához a gyermek Hitlert

Langer szerint minden otthon kezdődött, a diszfunkcionális családban: a csaknem fojtogatóan figyelmesanyával és a brutális, bántalmazó apával. Ehhez hasonló családi háttér figyelhető meg sok sorozatgyilkosnál is, mert ők túlságosan kötődnek az anyjukhoz, és nagy távolságot tartanak az apjuktól.

Alois Hitler, a későbbi Führer apja brutális természetű, hirtelen haragú és a családján zsarnokoskodó férfi volt Forrás: Wikimedia Commons/ Reinegger, Josef

Ha valaki ilyen odaadó anya egyetlen gyermeke, akkor hajlamos elhinni, hogy ő a világ közepe. Ez nárcizmushoz vezet, és később az illető minden kapcsolatában érvényre is jut. Tehát minden nőnek az anyja képével kell versenyre kelnie, és emiatt sohasem kerülhet hozzá senki olyan közel, hogy fenyegesse ezt a kapcsolatot.

Adolf Hitler (a képen középen jobbra) néhány katonatársával az első világháború idején Forrás: Bundesarchiv/Maurer

Hitler még felnőtt korában is az anyja képét akasztotta az ágya fölé, és fiatalemberként is magával vitte a portréját egy medalionban.

Hitler agyonrejtegetett első szerelme, unokatestvére, Geli Raubal, aki 19 évvel volt fiatalabb a "bácsikájánál", amikor viszonyba került vele Forrás: Bundesarchiv

Hitler anyjának a hatását nem lehet túlértékelni. Ez a feltétlen odaadás

határozottan táplálta Hitlernek azt a nézetét, hogy ő különleges, és sokra viszi az életben.

Ezzel ellentétben apja, Alois erőszakos, szadista zsarnok volt. Ha nem is naponta, de állítólag gyakran bántalmazta kiskorától kezdve.

Hitler az első világháborús vereséget a demagóg, úgynevezett tőrdöfés-elmélettel magyarázta, és mániákusan építette fel az erre alapozott ellenségképét Forrás: Bundesarchiv

Őt és a féltestvérét is valamilyen ostorszerűséggel ütötte, amit Hitler gyerekként úgy kezelt, hogy megacélozta magát, és még sírni sem volt hajlandó.

Az egész család Alois robbanásszerű dühkitöréseinek félelmében élt.

Az apa ha hívta, nem a nevén szólította a fiát, hanem két ujját a szájába véve füttyentett neki, mint a kutyájának.

Mentálisan nem volt beteg, pontosan tudta, hogy mit tesz

Ahogy a sorozatban elhangzik, amikor egy gyermeket ilyen fizikai vagy érzelmi bántalmazás ér, akkor úgynevezett nárcisztikus sérülést szenved. Az ilyen gyermek rendkívül sérült lesz, ugyanakkor haragos is – egyfajta nárcisztikus düh alakul ki benne. Ettől a sohasem csillapítható dühtől azt érzi, hogy ki akar törni, megtorlásra és bosszúállásra vágyik, és ettől meglehetősen könyörtelen lesz.

Hitler erősen narcisztikus és érzelmileg sivár személyiség volt Forrás: Bundesarchiv

Az ilyen személyek önimádók: csak magukra gondolnak, magukat tekintik a világ közepének, és mindenki más arra és azért van, hogy őket szolgálja, vagy ha nem teszi ezt, akkor elszenvedje a büntetést. Egyszerűen fogalmazva: a nárcisztikus szégyenből és elégedetlenségből, alkalmatlanságérzésből alakulhat ki.

Adolf és Willy Hitler. Willy Hitler a család amerikai ágából származott ( Hitler apai nagybátyja még a századfordulón vándorolt ki Amerikába), és az 1944 júniusi normandiai partraszállás idején az amerikai haditengerészet katonájaként vett részt a "bácsikája" és a rendszere elleni hadjáratban Forrás: The War Online

Családjának torz története biztosan hozzájárult Hitler hatalmi mániájához,

amelyet akár erőszak árán is megszerzett magának.

Hitler hazudni, sőt ölni is hajlandó volt azért, hogy elrejtse családja múltját Forrás: Bundesarchiv/O. Ang.

Ez befolyásolta szexuális és pszichológiai fejlődését is, és részben magyarázatot adhat irracionális és erőszakos hangulatingadozásaira.

Adolf Hitler és Eva Braun. Hitler a halála előtti napon vette feleségül a nála 23 évvel fiatalabb nőt Forrás: Wikimedia Commons

Talán ez táplálta szorongását is, és ezért nem alakult ki benne erkölcsi iránytű. Mindennek ellenére nincs bizonyíték arra, hogy mentálisan beteg lett volna, pontosan tudta, mit csinál.

hangzik el többek között ez is a „Hitler titkos magánélete" című sorozatban, amelyet a jövő héten mutatnak be.

(Forrás: Spektrum)