Magyar Péter elárulta magát: előre megmondta, bosszúból csinál mindent

Vágólapra másolva!
Majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből – mindezt az agresszív Magyar Péter mondta Varga Juditnak a nyilvánosságra került rendőrségi jegyzőkönyv alapján. Az agresszív exférj elárulta magát, előre megmondta, ezért csinál mindent.
Vágólapra másolva!

Majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből 

-  mindezt az agresszív Magyar Péter mondta Varga Juditnak a nyilvánosságra került rendőrségi jegyzőkönyv alapján. Az exférj tehát ezzel, az évekkel ezelőtt elmondott szöveggel elárulta magát, előre megmondta, ezért csinál mindent. Mára teljesen nyilvánvaló, hogy Magyart a bosszúálláson kívül semmi más nem érdekli. 

Rettentően agresszív volt Magyar

Mint arról korábban beszámoltunk, a hvg hétfői cikke végigvette az elmúlt időszakot, kitérve arra a bizonyos, 2020 év végi veszekedésre. Erről ugyebár Magyar azt írta, egy „szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben”. Csakhogy a hvg cikke, illetve az abban ismertetett hivatalos jelentés ennek ellentmond.

Először is: a dokumentumon nem szerepel a titkos vagy bizalmas minősítés, azt viszont a rendőr beleírta, hogy Varga Judit akkori igazságügyi miniszter azt kérte, az ügyet kezelje bizalmasan. A lap állítja, a szivárogtatótól független forrásból megbizonyosodott arról, hogy a jelentés valóban akkor készült, amikor az események történtek.

magyarpéter
Az agresszív Magyar Péter összevissza beszél
Fotó: Facebook

A cikk szerint a veszekedés előzményeiről a Varga Judit védelmét éppen akkor ellátó rendőr azt írta: a miniszter kérte, hogy menjen el vele a lakásukhoz, így lehetett tanúja a pár egyre hangosabb szóváltásának. A rendőr saját állítása szerint úgy érzékelte, Varga láthatóan félt, s a hatósági jelenlét nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna. Próbálta elhagyni a lakást, amit a dokumentum szerint Magyar nem engedett, mondván,

a felesége nem mehet sehova, nem viheti magával a gyerekeket (akik nem voltak ekkor a helyszínen).

A férfi a leírtak szerint azzal fenyegetőzött, hogy

majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből.

A jelentés szerint a Varga mellett kiálló rendőrrel is veszekedésbe keveredett az indulatos férj, aki a végül kiszabadult, a gyermekekhez egy másik lakásba rendőrautóval eljutó feleségét megelőzve ért az újabb helyszínre. A lakásba a rendőrök azonban Magyart nem engedték be, de még másfél-két órán keresztül ott őrjöngött, végül

Varga Judit a jelentés szerint rendőrautóval ment Miskolcra is a gyerekekkel.

Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus arról beszélt az Origónak, hogy milyen viselkedése van egy bántalmazó személynek: valójában egy bántalmazó személyiség mindenképpen meg akarja tartani a magabiztos pozícióját, akár erőszakkal is, és különféle módon próbálja manipulálni a bántalmazottat, például úgy, hogy megfélemlíti, és azt mondja neki, hogy úgysem lesz sikeres bármiféle kitörési kísérlete. A pszichológus ugyan általánosságban beszélt a jelenségről, azonban ebből is egyértelműen kiderül Magyar Péter mondata, melyet Varga Juditnak intézett, egy tipikus bántalmazói mondat.