Megvan a film, amelynek a forgatásán Bruce Willis súlyos fejsérülést szenvedett és ami miatt gyógyíthatatlan beteg lett

Bruce Willis és Monica Bellucci A Nap könnyeiben
Vágólapra másolva!
Bruce Willis a közelmúltban jelentette be, hogy több mint három évtizedes karrierje után visszavonul a színészettől. A döntés hátterében az előrehaladott afáziája áll, a betegség súlyos memóriaproblémákat okoz, kihatással van a beszédkészségre és ellehetetleníti a szövegtanulást is. A kór általában agyvérzés vagy súlyos fejsérülés hatására alakul ki. És lényegében nem lehet gyógyítani. A sztár betegsége több filmes szaklap szerint egy 2002-es esetre vezethető vissza, ekkor a színész A Nap könnyei forgatásán komoly balesetet szenvedett. A forgatáson ráadásul a háborús akciófilm felvételei halálos áldozatot is követeltek.
Vágólapra másolva!

Az akciófilmek forgatásai sosem veszélytelenek, az internetet böngészve számtalan olyan esetet olvashatunk, hogy egy kaszkadőr súlyosan megsérült egy kockázatosabb jelenet során. Nem beszélve az olyan kirívó esetekről, mint amikor tavaly Alec Baldwin a Rust című western forgatásán éles lőfegyverrel lelőtte a produkció operatőrét egy pisztolypárbajt megörökítő jelenet felvételénél.

Bruce Willis már a karrierje kezdetén megtapasztalta, milyen balesetveszélyes lehet egy film felvétele.

A Drágán add az életed (1988) forgatásán egy pisztolyt közvetlenül a feje mellett sütöttek el, aminek következtében a sztár maradandó halláskárosodást szenvedett.

A Nap könnyei Forrás: Intercom

Az utóbbi években kialakult afáziáját azonban egy másik, későbbi esetre vezetik vissza.

Amikor a sztár 2002-ben A Nap könnyei című háborús akciófilmet forgatta, az egyik jelenet közben súlyos sérülést szenvedett: egy pirotechnikai eszköz meghibásodott és egy lövedék egyenesen a homlokán találta el.

A színész nem csak a helyszínen, de a forgatást követően is több esetben egészségügyi ellátásra szorult, ezért pert indított a Revolution stúdió, valamint a speciális effektusokért felelős szakember, Joe Pancake ellen.

A jogi kereset részleteit egyik fél sem hozta nyilvánosságra, viszont nem véletlen, hogy sokan úgy vélik, ez a sérülés okozhatta a sztár utóbbi években kialakult afáziáját.

A forgatáson történt baleset a film fináléjában látható hatalmas robbantás során következhetett be:

A pokoli forgatást egy másik tragédia is sújtotta: egy kaszkadőr meghalt. Egy ejtőernyős jelenet felvételekor a kaszkadőr tizennégyezer láb (körülbelül 4300 méter) magasról ugrott ki egy repülőgépből. A harminckilenc éves Michael Barbernek a parton kellett volna földet érnie, de elvétette: a tengerbe zuhant és megfulladt.

A Nap könnyei egyébként nem lett mozisiker, Bruce Willis mellett Monica Bellucci volt a másik főszereplő.