Akad egy kivétel

2022.05.19. 12:07

Sokkolta az ököritófülpösieket a falujukban történt jobbikos szexbotrány

„Soha nem történt még ilyen a településen” – fogalmaztak az ököritófülpösi lakosok a Borsnak arra reagálva, hogy sajtóhírek szerint a Jobbik egy disznóvágással egybekötött politikai rendezvényén egy 24 éves választókerületi szervezőt az egyik vezető politikus felcsalta és bezárta egy szobába, majd levetkőzött és megpróbálta megerőszakolni.

„Ököritófülpösön ilyen még nem történt” – mondta a Borsnak egy helyi lakos, egy másik asszony pedig arról számolt be, hogy amióta az eset kiderült, a gyerekeket nem engedik a töltés és a horgásztanya felé biciklizni. „Undorítónak tartom, főleg így, hogy egy párttársának az élettársával tette” – mondta egy férfi. Rendkívül sajnálják az áldozatot is, azt pedig szégyenletesnek nevezték, hogy azóta sem kértek tőle bocsánatot a történtek miatt.

A helyiek véleményétől eltérőt csak a tetthely, a horgásztanya tulajdonosa fogalmazott meg. Jakab Péter és Földi István jó barátja megdöbbentő nyilatkozatot tett – írja a Bors. A lap szerint a férfi tulajdonképpen összefoglalta, hogy mit is gondolhat a Jobbik a történtekről. 

Kijelentette, hogy szerinte „addig foglalt egy nő, amíg feküsznek rajta”.

Az áldozat hétvégén nyílt levelet tett közzé, miután a Fidesz-frakció női képviselői közleményben ítélték el a vele történteket. „Ha egy baloldali, vagy liberális asszonnyal erőszakoskodnak és akár évtizedek múlva hozza azt nyilvánosságra, kiáll érte a teljes baloldali, liberális politikai közösség és a jogvédők hada. Ha viszont egy jobboldali, 4 éves kislány édesanyjával történik hasonló akkor csak arra számíthat, hogy a sajátjai megkövezik, őt tekintik hibásnak” – írta.

Borítókép: Földi István és Jakab Péter (Földi István Facebook-oldala)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában