Újabb fordulat: mégis meghúzta a ravaszt Alec Baldwin a Rust forgatásán

accident Horizontal HEADSHOT
(FILES) In this file photo taken on June 22, 2021 US actor Alec Baldwin attends DreamWorks Animation's "The Boss Baby: Family Business" premiere at SVA Theatre in New York City. - US actor Alec Baldwin fired a prop gun that killed a cinematographer and wounded the director on a film set in New Mexico, US law enforcement officers said October 21, 2021. The incident happened on the set of "Rust" in the southwestern US state, where Baldwin is playing the lead in a 19th-century western. No charges have been filed over the incident, which is being investigated. (Photo by Angela Weiss / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FBI jelentése szerint a színész meghúzta a pisztoly ravaszát, amely megölte Halyna Hutchinst operatőrt. Baldwin mindig azt állította, hogy a pisztoly elsült anélkül, hogy meghúzta volna a ravaszt, egy vizsgálat azonban kideítette, hogy ez nem igaz - írja a SkyNews. 
Vágólapra másolva!

Az FBI arra a következtetésre jutott, hogy Alec Baldwin meghúzta a pisztoly ravaszát, amely megölt egy operatőrt a Rust filmes forgatáson.

Az eset 2021 októberében történt, amikor az ismert színész új western filmje forgatása közben véletlenül lelőtte az egyik operatőrt.

Az FBI friss törvényszéki vizsgálata szerint azonban a szóban forgó fegyvert nem lehetett volna elsütni a ravasz fizikai meghúzása nélkül. Az új-mexikói orvosi nyomozói hivatal szerint

– áll a közleményben. Az még nem derült ki, hogy valaki szándékosan töltötte-e meg Baldwin fegyverét éles lőszerrel. A nyomozás tovább folytatódik.