Három tucat 2023-as fellépő nevét jelentette be a Sziget: az Oscar-, Golden Globe-, és sokszoros Grammy-díjas Billie Eilish is fellép jövőre a fesztivál nagyszínpadán.

Acoustic concert by Billie Eilish
Fotó: Marius Becker/dpa Picture-Alliance via AFP

„Amikor felmerült a lehetősége, hogy Billie Eilish-t meg tudjuk hívni a jövő évi fesztiválra, olyan döntést kellett hoznunk, amit nagyon ritkán teszünk meg: 

egy nappal eltoltuk a Szigetet és most örömmel mondhatjuk, hogy az utóbbi évek talán legnagyobb sztárja a Sziget nagyszínpadán lép fel 2023-ban” 

– jelentette be Kádár Tamás főszervező Billie Eilish fellépését és egyben azt, hogy 

a jövő évi fesztivál augusztus 10-én, csütörtökön kezdődik és 15-ig tart majd.

A most bejelentett nevek közül a Magyarországon most először látható Billie-n túl friss dalokkal visszatér 

David Guetta és a Florence + the Machine is, illetve szintén idén rukkolt elő új anyaggal érkezik a Foals. 

Érkezik az Imagine Dragons és sokak örömére pótolja a tavaly betegség miatt lemondott első hazai fellépését Sam Fender. 

A Szigetet is érinti majd a One Direction zenekar feloszlása után szólókarrierbe kezdett énekes, Niall Horan első fesztiválturnéja. 

Az elektronikus szcéna aktuális sztárjai közül a fesztiválon fellép a Major Lazert (is) alapító Diplot vagy itt lesz Jamie xx, de érkezik majd Sven Väth is. Az említett előadókon kívül olyan további fellépők érkeznek már biztosan a Hajógyári-szigetre, mint a M83, a Moderat, a Mimi Webb, a Nothing But Thieves, a Two Feet, a Viagra Boys, az Amyl And The Sniffers, a 070 Shake, a TV Girl, a Dixon, az Uncle Waffles, a Frank Carter & The Rattlesnakes, a Baby Queen, a The Comet Is Coming, az Easy Life, a Youngr, a Los Bitchos, Destroy Boys, a Kelly Lee Owens (DJ set), a Mall Grab, a Partiboi69, a Parra For Cuva, a Jungle By Night, ya uné pinku (DJ set) és Hannah Grae.

A 2022-es Szigeten 450 ezren buliztak, az idén hatnapos rendezvény a pandémia miatti korlátozások következtében 2020-ban és 2021-ben is elmaradt; legutóbb, 2019-ben a hétnapos Szigeten 530 ezren voltak.