Tiltakoznak Dolly fellépése ellen az állatvédők, nem csitul a botrány

Dolly
Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, botrányba keveredett az énekesnő egykori menedzsere: egy kutya szaporítótelepet találtak nála. Az ügyben megindult a nyomozás, az állatvédők már az énekesnő fellépéséből sem kérnek.
Vágólapra másolva!

Dolly nemrég jelentette be, másfél év múlva visszavonul. 43 színpadon töltött év után az EMeRTon-díjas magyar énekesnő úgy döntött, eljött az ideje a pihenésnek. Nem megy olyan könnyedén azonban ez az utolsó időszak, Dolly - egyik munkatársa miatt - egy botrány kellős közepén találta magát éppen azután, hogy bejelentette visszavonulását.

Forrás: Facebook/Dolly

Amikor ez esetről értesültem, azonnal a helyszínre siettem, hogy tájékozódjak és próbáljak segíteni. Így sikerült kilenc kutyát elhoznom a helyszínről. Ők nálam vannak megfelelő körülmények között, melyet a mai napon a hatóság ellenőrzött is. Tegnap, a helyszínen fogadott látvány és körülmények számomra is elfogadhatatlanok és elítélendők" – írta közleményében Dolly, aki arra kérte zenész kollégáit, fogjanak össze. Az énekesnő úgy fogalmazott, nem tudta, hogy az illető ilyen rossz körülmények között tartja az állatokat. Mint írta, megszünteti a kollégával a közös munkát. Némedi Edina, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársa soha életében nem látott még olyat, mint Dolly munkatársánál.

Számunkra azután derült ki, hogy Dolly korábban a helyszínen járt és elvitt kutyákat, hogy délután a helyszínre érkeztünk és rendőri intézkedés mellett megkezdtük az állatok mentését és szakszerű ellátását. Az a helyzet, hogy az énekesnő ezzel a lépésével kivonta az eljárás alól az általa elvitt kutyákat, ezért tettünk feljelentést a rendőrségen. Fontos tudni, hogy időközben a mentett kutyák orvosi vizsgálata megtörtént és kiderült, hogy a kolónia egy emberre is veszélyes vírussal fertőzött. Sajnos a Dolly által elvitt kutyák állapota senki előtt nem ismert és ez bizony komoly probléma. Ki lehet jelenteni, hogy hatalmasat hibázott, amikor elvitte őket a tetthelyről" – mondta az állatvédő a Ripostnak.

A lap megkereste Dollyt is, aki azóta már máshogy próbál segíteni az állatokon.

Viszont jómagam azt gondolom, és ezt tartom a legjobb és leggyorsabb megoldásnak, ha az állatvédők, az ezzel foglalkozó szervezetek és egyesületek segítenének, hogy a nálam lévő, szerencsére most már jó helyen és biztonságban levő állatok végleges lakóhelyet találjanak. Ezt tartom a jelenlegi leghatékonyabb megoldásnak, ha átadom őket! Ez a példa még inkább tanulságul szolgál és rámutat arra, hogy jobban oda kell figyelnünk nem csak egymásra, hanem környezetünkre, az állatokra és komolyan venni az ezzel járó feladatokat, felelősséget" – nyilatkozta Dolly. Az állatvédők azonban ezek után sem nyugodtak meg, kérik a kápolnai polgármestert, mondja le a zenész falunapokon való fellépését.

– mondta Kapin Ricsi, a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetője, erről a Blikk számolt be.