Itt a bejelentés: Lengyelország beléphet a háborúba

Ukrainian Army's artillery unit in Donetsk Donetsk,Russia,Ukraine,war Horizontal, orosz-ukrán háború, Ukrajna
DONETSK, UKRAINE - MARCH 11: Ukrainian servicemen from the 10th Brigade fire a D-30 Howitzer towards Russian infantry along the frontline outside of Soledar, Ukraine on March 11, 2023. The cannon it is inherited from the Soviet Union era (1971) but the 122mm ammunition comes from Western countries. The artillery battle between Ukranian and Russian forces as been fierce in recent weeks. Ignacio Marin / Anadolu Agency (Photo by Ignacio Marin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ha Ukrajna nehéz helyzetbe kerül, megnőnek a veszteségei, és előáll az a szituáció, hogy Ukrajna már nem tudja megvédeni magát és a függetlenségét, akkor nem lesz más választásunk, mint résztvevőként belépni a háborúba - mondta Lengyelország franciaországi nagykövete. 
Vágólapra másolva!

Jan Emeryk Rosciszewski, Lengyelország franciaországi nagykövete az LCI tévécsatorna egyik műsorában úgy fogalmazott, hogy az ukrajnai háború nem csak az oroszok és az ukránok közötti konfliktus, hanem sokkal több annál. Úgy véli, az ukránok a Nyugat alapvető értékeiért és kultúrájáért harcolnak, a szövetségesek segítségével – írta a Mandiner.

„Ha Ukrajna nehéz helyzetbe kerül, megnőnek a veszteségei, és előáll az a szituáció, hogy Ukrajna már nem tudja megvédeni magát és a függetlenségét, akkor nem lesz más választásunk, mint résztvevőként belépni a háborúba" – nyilatkozta a nagykövet.

Orosz vezetők korábban azt mondták, hogy a lengyel vezetés elkezdett dolgozni Ukrajna de facto feldarabolásának forgatókönyvein és Lengyelország nyugat-ukrajnai területek elfoglalására készül. Maga Vlagyimir Putyin orosz elnök is arról beszélt korábban, hogy szerinte Lengyelországnak területi követelései vannak Ukrajnával szemben, írják.