Döbbenetes: a Nyugat újabb háborút robbantana ki a magyar határon?

Russia Zakharova Briefing Horizontal
8221673 22.06.2022 In this handout photo released by the Russian Foreign Ministry, Russian Foreign Ministry’s spokeswoman Maria Zakharova attends her weekly briefing in Moscow, Russia. Editorial use only, no archive, no commercial use. Russian Foreign Ministry (Photo by Russian Foreign Ministry / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
A Szerbia és Koszovó közötti feszült helyzetben az Egyesült Államok és az Európai Unió (EU) csak súlyosbítja a szembenállást, ahelyett, hogy a megbékélést támogatná - mondta Marija Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.
Vágólapra másolva!

Zakharova rámutatott arra is, hogy Washington és Brüsszel teljes mértékben felelős azért, ami a Balkánon történik - írja az iz.ru.

"Többször figyelmeztettünk: az USA-EU tandem képviselői nem békefenntartók, hanem a konfliktus szítói, akik aláássák a koszovói rendezés nemzetközi jogi alapjait" - mondta Zakharova.

Szerinte a nyugati politikusok mindvégig csak bátorították a koszovói hatóságok lépéseit, és megsértették Belgrád érdekeit.

Maria Zakharova Forrás: Origo

Most Koszovó és Szerbia között feszült a helyzet - "a koszovói albán radikálisok által szervezett erőszak" folytatódik a szerbek ellen - mondta Zakharova.

Ezzel kapcsolatban az orosz külügyminisztérium határozottan tiltakozott Pristina provokatív lépései ellen.

Május 26-án reggel Koszovó északi részén összecsapások törtek ki a különleges erők és a szerbek között. Legalább 10 ember megsérült.