Erőszakos nevelési módszere

2022.05.16. 12:00

Terror alatt tartott egy testvérpárt a Veszprém megyei tanárnő

Kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a tanítónőt, aki a durva fegyelmezési módszereivel veszélyeztette a rábízott gyerekek testi, erkölcsi és értelmi fejlődését.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az 56 éves elkövető több mint két évtizede dolgozott pedagógusként, és 2013 óta tanított a Veszprém megyei általános iskolában, ahol ismert volt a túlzott szigorúságáról és fegyelmezési módszereiről. Bánásmódja gyakorta ellentétben állt a gyermekek életkori sajátosságaival, akikkel szemben visszatérően durva, megalázó és trágár kifejezéseket használt, ha pedig a tanulók nem értették a tananyagot, volt, hogy felrugdosta az iskolatáskáikat, földhöz vágta a füzeteiket.

 Egy testvérpár is a nevelése alá került, a fiúgyermek 2017-ben nyolcévesen, húga pedig 2019-ben hétévesen lett a tanítványa. A tanítónő mindkettőjükkel szemben hasonlóan durva módszereket alkalmazott, továbbá, amikor nem tetszett neki a gyerekek viselkedése, bántalmazta is őket.

 A kisfiút egyszer úgy megütötte, hogy az lefejelte a padot és vérezni kezdett a szája, melyet követően a vádlott kiküldte a mosdóba, majd elküldte testnevelésórára. Hibás házi feladata miatt többször becsmérlő kifejezést tett a kislány értelmi képességeire, de olyan is volt, hogy büntetésből elvette a tízóraiját, vagy egy rossz feladatmegoldás miatt szinte az összes lapot kitépte a füzetéből. 2020. év elején egy rossz feladatmegoldást követően tenyérrel homlokon ütötte a padban ülő gyermeket, aki ennek következtében hátraesett, és a mögötte lévő padba verte a fejét.

 A fiúgyermek sokáig nem mert szólni a nevelőszüleinek, csak miután megtudta, hogy húgával is kegyetlenül bánik a tanítója, számolt be a vele történtekről. A gyermekeket ezt követően másik iskolába íratták, ahol a problémáik megszűntek.

 Az ügyészség a tanítónővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak és indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el minden olyan foglalkozástól, amelynek során tizennyolc év alatti személyek nevelését, felügyeletét végezné, illetve vagy ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!